Buddha festival Geuzeneiland

Auteur: Bezoeker

Ik kwam vaak in Buddha in de Diderotstraat en ben ook op een muziekfestival rond 1974 op Geuzeneiland geweest. Maar daar traden bands op als Scapa Flow en zangeres Nanda. Het was een regenachtige dag, weinig mensen op dat grote terrein, maar wel ontzettend gelachen. Kan me nog goed herinneren dat Nanda het protestlied aanhief "we shall overcome" waarop iemand uit het weinige publiek droog, ondanks de regen, antwoordde "Yeah, that shall well".
Was dat nou hetzelfde festival vraag ik me af?
Ik was 16 toen en vond de sfeer in Buddha in ieder geval altijd heel erg leuk en nooit rottigheid meegemaakt daar.
Grappig was het om bv filmpjes te zien van Laurel&Hardy met op de achtergrond keiharde "underground" muziek terwijl de joint vriendschappelijk rondging. Ja, mooie herinneringen aan die unieke garages met dat smalle deurtje als ingang.