Henk Bussink

Auteur: Bezoeker

Ja Henk, dat wist ik ook van de Eerste en Tweede Nassaustraat.
Ik heb daar 30 jaar (1933-1962) gewoond in de van Hogendorpstraat en weet alle winkels in de Tweede Nassaustraat en in de van Limburg Stirumstraat zowel links als rechts nog uit mijn hoofd.
Maar Joop Jansen had het over een kerkgebouw op de de Wittenkade ( twee keer ‘de’ Joop) en toen stond in mijn geheugen alleen een kerkgebouw aan de de Wittenkade bij de Tweede Nassaustraat.
Je weet wel op de hoek bij de kroeg van Bolle Jan een meter of twintig het stukje doodlopende de Wittenkade op, en daar stond een kerkgebouw.
En ik heb nooit geweten dat er een kerk stond op de hoek van de de Wittenkade en de Eerste Nassaustraat. Maar ja, ik had daar ook niks te zoeken op die dooie pishoek.
En die ouwe droogpruim heette de Malefijt. Boekhandel de Waal-Malefijt.
Bijna alleen tweedehands boeken, maar niet alleen Evangelische boeken, al zal je daar vergeefs hebben gezocht naar de Chick of de Candy. Zelfs de Lach was bij hem niet te koop, maar misschien had hij die wel voor privégebruik.
Mazzel, Dirkjan