Bunkers (2)

Beste Kees Oudewater,
Mijn haren rijzen te berge als ik je verhaal lees van o.a. de bunkers. Je spreekt van 'foute Nederlanders' die de moffen geholpen hebben om bij IJmuiden bunkers te bouwen. Dit kan je natuurlijk niet zomaar stellen. Je had eerst je huiswerk moeten maken? Mijn vader heeft ook aan deze bunkers gewerkt en wel gedwongen!!! Hij werkte gewoon bij een aannemer die dat werk had aangenomen. Hij kon daar blijven werken en helpen de bunkers te bouwen of op transport gezet worden naar Duitsland. Van deze twee slechte keuzes koos hij de minst slechte. Dus hij bleef hier en ook bij zijn gezin. Wat zou jij gedaan hebben? Er zijn duizenden Nederlanders voor deze keus gesteld die dezelfde keus maakten. Mijn vader was géén foute Nederlander, zelfs verre van dat. Maar ik ga hier niet verder op in, want dat heeft in jou geval denk ik weinig zin? Je verdere verhaal getuigd ook van een luchtigheid, dat ik denk is dat nou wel waar.
Dag Kees.