Vuurwerk

Auteur: Bezoeker

Legaal vuurwerk kocht ik in de jaren zestig meestal bij het feestwinkeltje in de van Karnebeekstraat in Geuzenveld. Ikzelf kocht meestal astronauten en gillende keukenmeiden die bij voorbaat al op warem voordat het oud en nieuw was. Ik weet nog dat dit winkeltje gerund werd door een echtpaar. Ook werd dit winkeltje regelmatig door mij en buurtgenoten bezocht om klappertjes of klapkogeltjes te kopen. De klappertjes waren voor de raketjes, die je in de lucht moest gooien en hierna dan met een klap neerkwamen. De klapkogeltjes waren rood en pasten in een pistool wat in mijn fantasie precies op een echt cowboy pistool leek. Gewapend hiermee liepen ik en mijn vriendjes door de wijk en over de galerijen.