Reactie op Maria Knijns reactie

Auteur: Bezoeker

Geen dank, graag gedaan. Leuk om te lezen dat je mijn stukje waardeert.
Van de 'club' herinner ik mij niets (daar hadden ze mij ook naar toe moeten sleuren, als ik erop had gezeten...), maar die 'korsettenzaak' herinner ik nog goed. Dat was een korsettenfabriek, of -atelier, een van de weinige in Nederland en heette Basko-Camp. Die schijnt daar tot voor kort nog gevestigd te zijn geweest. Basko-Camp heet nu Basko en is gevestigd in Zaandam. Ze maken er zelfs nu nog korsetten, drie modellen, maar de productie is nu voornamelijk gericht op medische hulpmiddelen.

En tandarts Kroese was ook onze tandarts. Hij was niet alleen tandarts, maar dacht ook dat hij orthodontist was en dat had hij mijn moeder wijs gemaakt. Zes jaar heb ik met een beugel gelopen. Heeft veel geld gekost en niets geholpen. Nu zeggen orthodontisten: ach ja, wat wisten die tandartsen van vroeger daar nou van?