De Melkboer

Auteur: Karin van den Berg Egberts

Ik ben geboren in de Burgermeester Fockstraat nr 46 in 1959
Dat was op de hoek van de straat Theodorus Dobbestraat, waar ook de melkboer zat, VeGé was de naam die op de gevel stond.
Ik weet nog dat we in de melkkarren speelde dan trokken we de rolluiken omhoog en gingen erin zitten. Als de melkboer ons erin zag stuurde hij ons wel eruit maar hij werd nooit boos.
We verzamelde in die tijd de melkflessendoppen daar maakte we vliegengordijnen van, die doppen lagen wel rond de winkel op de grond en in het karretje en zo hielden we de buurt schoon.

Ik weet nog dat mijn moeder wel eens mopperde op de melkboer omdat hij al zijn melkflessen om de hoek op de stoep had staan en dan kon ze er met de kinderwagen moeilijk langs. Ik heb ook wel eens gezien dat de melkflessen om waren gevallen en dan stroomde al dat melk over de straat.