alsof ik het zelf schreef

Auteur: Reinier de Man

Ik ben toen ik twee jaar was naar de Nieuwenhuysenstraat verhuisd. Dat was dus in 1955 of 56 ook ik heb mijn herinneringen.
Zo was op Koninginnedag de markt verandert in stalletjes waar je feest artikelen kon kopen en spelletjes kon doen, de carillon waar op 4mei werd herdacht, en ook alles stopte om 8 uur. Elke 5 mei was er feest ongeveer gelijk aan 30april. Vuurwerk bij de Sloterplas. De ringdijk waar we kilometers op liepen is nu eindelijk in gebruik. De muziekkorpsen op zaterdag middag over de burg.De Vlugtlaan. Ook ik zat op de Fockschool en elke dag er naar toe lopen met mijn 2 jaar oudere broer Roeland. De films in de Crypte van de kerk aan de Veningh Meineszlaan, we gingen er op een (zon)dag heen met mijn vriend Erik Frolich en toen we er uit kwamen lag er een dik pak sneeuw, en werd de tuin achter ons huis opgespoten met water en leerde ik schaatsen op deze "ïjsbaan". Later de nozem rellen bij Slotania, en herinner ik me ook luilak, waarbij we ontzettend vroeg de straat op gingen om kattekwaad uit te halen. Ja ook voor mij een mooie tijd.