Martin Minte

Auteur: Bezoeker

Asl Martim Minte in de buurt was gebeurde er altijd wel wat.
Zo liep ik op een avond door de Ruys de Beerenbrouckstraat op weg naar ?
Komt er van tegenovergestelde richting een bekende grote bebrilde verschijning aanlopen. Martin Minte. Hee Fred hoe is tie , vroeg ie met zijn wel bekende slepende stem. Waar moet je naar toe ?
Ik zou niet meer weten waar ik toen naar toe moest maar weet nog wel dat ik er nooit gekomen ben.
Ik breng je wel even met de auto. Heb jij een auto dan ? vroeg ik.
Ja joh hij staat aan de overkant. Hij liep op een oranjerode Fiat 850 af.
Rommelde wat aan het slot (1 1/2 seconde) en nodigde mij uit om naast hem plaats te nemen. Al rijdende richting de Colijnstraat zei ik
dat ik helemaal niet wist dat ie een auto had. Hij zei toen zoiets in de trand van je hoeft geen auto te bezitten om er in te rijden.
Al rap vertelde hij dat ie regelmatig ging joyrijden met Fiat's 850 's.
En de auto waarin ik dus zat was er ook een. SHIT !!!!!
Had ik dat geweten was ik echt niet ingestapt , stel je voor dat........
en dan ben je nog medeplichtig ook. Na een korte , met dichtgekenepen billen, side seeying door Geuzenveld bedankte ik hem vriendelijk voor de eer maar wel of ie mij z.s.m. weer in de Beerenbrouckstraat wou afzetten. Ik had haast en moest nog iets doen, ja,ja.......... Trots vertelde ie me dat dit al zijn honderdzoveelste gekaapte 850 was en dat er nog wel velen zouden volgen want het was zo gemakkelijk om dat slot van die auto's open te krijgen. Ik zou het ook kunnen , nou nee, bedankt.
Ik zei nog zou je hem niet terugzetten op de plek waar je hem net weghaalde. Maar dat was ie echt niet van plan het was veel leuker om hem 100 meter verderop neer te zetten , zodat die eigenaar de volgende ochtend .......enz.enz.
Kan dit verhaaltje nu wel opbiechten want naar ik hoorde heeft Martin al reeds lang geleden het tijdelijke voor het eeuwige omgewisseld.