flash back

Auteur: Jan Zegstroo

In 1960 verhuisde wij van de Karel Doormanstraat naar de Elegaststraat. Ik was 6 jaar. En vanaf die tijd deed mijn moeder de boodschappen in de Rijpstraat. Inderdaad Klaas Smidt de bakker had een scheve kaak. Mijn moeder vertelde dat dat gebeurd was bij het trekken van een kies??? Één van mijn jeugd trauma's, gelukkig heb ik alle kiezen en tanden nog. Ettema de kruidenier zat er direct naast, in het begin was de kruidenierswinkel gescheiden van de melkzaak. Eerst in de rij bij het ene winkeltje en vervolgens achteraan sluiten bij het andere. Aan de overzijde zat Groenteman Valent of van Lent. Kenmerkend was zijn manier van "anders nog iets" zeggen, ik kan het nog steeds imiteren. Wat leuk om aan de hand van bovenstaande verhaaltjes in gedachte nog een keer op zaterdagochtend met mijn moeder boodschappen te doen in de Rijpstraat.