Burgemeester Vening Meineszlaan

Auteur: Marianne Schouten

Door toeval kwam ik terecht bij het verhaaltje van Estella van Straten. Het eerste huis van de Vening Meineszlaan van de 'dokter of zoiets', was de praktijk van mijn vader Dr. J. Schouten, hij was internist en had daar inderdaad jarenlang een praktijk. Hij is nu 88 jaar, redelijk goed gezond, maar vooral scherp van geest. De meubelzaak ernaast was van familie Scholten. Duidelijk zal zijn dat het vaak mis ging met de post!! Wij woonden er rond 1954. Ik denk dat wij er tot 1966 hebben gewoond. Ik weet het niet meer precies. Herinner je je nog het zwempakken atelier van mijnheer en mevrouw de Kwaadsteniet? Dat vond ik erg intrigerend! De brand in de balletschool van Steffa Wine herinner ik mij ook nog goed. Ik ruik de brandlucht nog steeds. Ik vond het afschuwelijk, want ook ik, als klein meisje, droomde ervan op balletles bij Steffa Wine te mogen gaan. Om één of ander reden mocht dat niet van mijn ouders. Ik zie Steffa Wine nog voor me, met dat gitzwarte haar, strak naar achteren getrokken. Ik kwam er elke dag langs als ik naar de Dr. J.Koopmansschool liep. Erg leuk om zo terug te keren in mijn jeugd en foto's te zien van ons vroegere huis, waar ik een gelukkige tijd heb doorgebracht!