Sixties muziek

Auteur: Bezoeker

Het wordt steeds moeilijker om alles gedetaileerd naar boven te halen uit je geheugen. Het worden steeds meer flarden.
De Schuilvink, daar ben ik ook nog wel eens geweest geloof ik.
Begin jaren 70 kwamen wij vaak ik in De Hoeksteen, aan het verlengde van de Lodewijk van Deijsselstraat meen ik.
Thuis waren mijn ouders niet zo moeilijk met muziek, alhoewel ze The Who niet zo konden waarderen.
Wel The Moody Blues. En later, ik meen in 1969, met die LP's van The Nice, Ars longa vita brevis ofzo ?? Maar ja, dat was toch eigenlijk wel heel maffe muziek. Voor hen was het ook een cultuurshock. Met de hedendaagse muziek heb ik niet zoveel.
Maar laatst hoorde ik een cd van Green Day, echte punkrockers, en dat vond ik weer wel goed.
Volgens mij barstte het in die tijd ook in Amsterdam West van de bandjes. Alleen de communicatiemiddelen waren zo slecht toen, je hoorde het eigenlijk alleen van mond tot mond als er ergens een band optrad.
De enige echte Amsterdamse band van die tijd blijft voor mij The Outsiders. Het jengelende gitaargeluid van Ronnie Splinter op zijn 12 snarige Hagstromgitaar blijft voor eeuwig in mijn geheugen gegrift.
Die singles op het Willem Duys Relax label. Lying all the time, Keep on Trying enz. Technisch zat het misschien allemaal niet even goed in elkaar, maar geweldig dat ik het vond.
Ik vond het een echte Amsterdamse sound.