Elisabeth Toet (LSG)

Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

In 1959 ben ik in Geuzenveld komen wonen en ben toen meteen actief geworden bij het toenmalige "Ons Huis", dat een clubhuis in de Mendes Da Costahof bevolkte.

Eliabeth Toet Eliabeth Toet, actieve Amsterdamse

Later kwam het Buurthuis op het Lambertus Zijlplein en veranderde de naam in de Westelijke Tuinsteden. Door de vele activiteiten van het Buurthuis ben ik betrokken geraakt bij het opzetten van manege Geuzeneiland. Na 23 jaar lesgeven en ook paardrijden natuurlijk ben ik daarmee gestopt omdat het risico om te vallen wel wat groot werd. In de jaren daarna in een 2 jarige cursus heb
ik mijn diploma als yoga-lerares gehaald en daar ben ik vele jaren met plezier mee bezig geweest.
In 1989 ben ik via "Verontruste bewoners" lid geworden van de nieuwe lokale Wijkpartij Leefbaar Slotermeer/Ggeuzenveld, waar ik al snel tot lijsttrekker
en fractievoorzitter werd benoemd.
Ook de twee daarop volgende verkiezingen in 1994 en 1998 was ik dit. Na twaalf jaar fractievoorzitterschap heb ik in 2002 het stokje overgedragen aan de jongere garde. Ik heb toen een klein beetje gas terug genomen, maar sindsdien ben ik nog wel actief in de deelraadscommissie Sociaal en als raadslid.
Daarvoor was ik ook lid van de commissies Algemene Zaken (nu Middelen) en Sociale Vernieuwing. Inmiddels ben ik al zo'n 14 jaar secretaris en lid van het LSG bestuur.
Naast het raadslidmaatschap vind ik het werken in de Buurtcommissie van buurt 6 erg leuk en de afgelopen twee jaren ben ik actief met het geven van de
computercursus Dubbelklik.
Voor de komende verkiezingen doe ik nog een keer mee met de raadsverkiezing en heb dan de 20 jaar volgemaakt. Ik wil er bij Leefbaar hard aan werken om
er ook deze keer weer een succes van te maken en zoveel mogelijk contacten met de bewoners te onderhouden.
Elisabeth Toet

Terug naar politiekelink