Kor Bakker (LSG)

Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

Ik woon sinds 33 jaar in Slotermeer. De aantrekkingskracht van Slotermeer voor ons was een woning met wat meer gerief. Zoals bijvoorbeeld een douche. Verder vond ik hier veel groen en wandelparken dicht bij huis en alle mogelijke winkels.

Kor Bakker Kor Bakker, kenner van de stad

Ik ben geboren in 1929 en woon sinds 33 jaar in Slotermeer. De aantrekkingskracht van Slotermeer voor ons was een woning met wat meer gerief. Zoals bijvoorbeeld een douche. Verder vond ik hier veel groen en wandelparken dicht bij huis en alle mogelijke winkels. En dat niet ver weg van onze volkstuin. Van het ruime assortiment winkels is nu niet veel meer over. Er is veel van hetzelfde. Wat mij stoort is het slechte onderhoud van de straten en parken. Dat mag van mij wel beter en ook het bouwen in parken is mij een doorn in het oog. Vooral de achterafstraatjes liggen er vaak vuil en verwaarloosd bij. Ik weet dat bewoners daar over kunnen klagen maar dat gebeurt helaas vaak niet. Dat is jammer want dan verslapt de aandacht hiervoor helemaal. Om te helpen deze zaken te verbeteren ben ik lid van de wijkbelangenvereniging LSG en ook al jaren raads- en commissielid.
Mijn hele leven heb ik gewerkt bij de afdeling baggerwerken van de Stadsreiniging Gemeente Amsterdam. Ik ken daardoor vrijwel alle hoeken en gaten van Amsterdam.Daarnaast heb ik mij altijd ingezet voor de vakbondsorganisatie FNV en ik was lid van de Centrale Medezeggenschap Commissie. Als kaderlid van de ABVAKABO (gepensioneerden en VUT) en lid van de ouderadviescommissie kreeg ik veel te maken met individuele problemen van collega's.
Toen ik in ons Stadsdeel merkte dat de rechtspositie van bewoners bij de sloop van hun huizen in gevaar kwam, werd ik deelraadslid voor LSG. Sinds 1990 ben ik dan ook raadscommissielid voor Fysiek, waar de meeste sloopplannen eerst voorbij komen. Vanuit die positie probeer ik te waken over de sociale positie van de bewoners. Een van de mijlpalen is het sociaal plan. De deelraad heeft er voor gezorgd dat de bewoners genoeg rechten hebben en een dikke vergoeding krijgen als ze toch hun huis uit moeten. Ook heb ik in de raad steeds gevochten voor een minimum van 30% sociale woningbouw, zodat er genoeg huizen blijven voor de kansarmen. Ik heb mij opnieuw herkiesbaar gesteld als raadslid omdat ik denk dat het gevaar voor de bewoners nog niet geweken is.
Ook vanwege mijn praktijkervaring kan ik dan waken over de nieuwe afvalverordening en het nieuwe afvalbeleid dat in 2006 ingevoerd word. Een schoner Stadsdeel tegen een betaalbare prijs is hierbij mijn streven.
Kor Bakker

Terug naar politiekelink