Utrechtse straat

Auteur: Bezoeker

Er was in de jaren 50-60 toch ook een platenzaak aan de utrechtsestraat? Ik kan me herinneren, dat wij daar onze eerste singeltjes kochten. Onze pick-up had 33, 45 en 78 toeren en ik vond de platen van mevr. R. Cloony wel mooi en de Platters. Louis Armstrong maar dan wel allemaal 78 toeren.
Hoewel dat nu anders is, kon ik de rock an roll niet zo waarderen, ik hield meer van jazz en honkytonk. Meneer Schilperoord en de Dutch Swing College. Thuis was men daar nou weer niet echt van onder de indruk en slechts zelden kreeg ik de kans ongestoord mijn muziek te beluisteren.
Helaas is tijdens een verhuizing mijn 78 toeren collectie verloren gegaan en nu met de CD is de geluidskwaliteit onberispelijk, maar ik zou graag nog eens willen luisteren naar Old man river van Louis op een tikkende 78 schijf of Schlafe mein Prinschen schlaf ein van Pappa Bues Viking jazz band.
Nostalgie van zeer hoge kwaliteit