socratesstraat

Auteur: JOl (vroeger Josje) Siebeler

Volledig per toeval stuitte ik op deze site en heb met veel plezier de berichten en verhalen gelezen.
Zelf woonde ik van 1955 tot ik uit huis ging in 1972 in de Socratesstraat nr. 7. Samen met mijn zussen en broer.
Mijn ouders kwamen uit Indonesie. Wij waren Indo's, zoals meer mensen in deze nieuwe wijk. Of dat merkbaar was in de omgang met anderen? Soms, maar veelal niet hinderlijk. Wel was duidelijk dat onze leefgewoontes op bepaalde gebieden afweken van die van anderen in de straat, in de buurt, op school.
Mijn moeder heeft tot in de jaren 90 op hetzelfde adres gewoond, samen met haar tweede man en hun zoon. Daarna zijn zij verhuisd naar Almere, waar zij vorig jaar is overleden.

Bij het lezen van al die verhalen, worden herinneringen duidelijker, komen namen boven drijven, zie ik de Sloterplas, het wilde stuk achter de Burg.Roellschool, het rolschaatsen op de brede stoep voor het huis, het opgespoten grasveld áchter het huis dat als schaatsbaan diende. Allerlei beelden trekken voorbij.
Een heel enkele keer kom ik nog wel eens in mijn oude buurt in Slotermeer. Ik rij door de Socratesstraat, kijk naar ons oude huis en vraag me soms af wat er van al die mensen, buren, schoolvrienden is geworden. Dat de buurt veranderd is, is duidelijk. De tijd brengt dat nu eenmaal met zich mee en het hoeft niet per definitie slecht te zijn. Hoe dan ook, ik vind het boeiend te kunnen zien hoe mijn vroegere leefomgeving verandert en groeit. Deze site zal ik dan ook zeker vaker bezoeken.