Verteller: Truusje Raves

Al 55 jaar zoekt Truusje Raves naar haar toenmalige geliefde.

Truusje Raves wie, wat, wanneer, waar Foto: Michel Schnater, fotograaf voor De Telegraaf

Truusje Raves wie, wat, wanneer, waar Foto: Michel Schnater, fotograaf voor De Telegraaf Door: Jan van Zijp

Oproep naar enig levensteken van Gerrit Beudeker. Hij (Gerrit) woonde toen in het Rochdale complex in de Van Beuningenstraat. Zijn vader heette ook Gerrit, zijn moeder heette Annie en zijn zusje heette Pietje (een Friese voornaam).

Verboden relatie

Zij hadden een min of meer verboden relatie van een jaar of drie. Truusje was van katholieke huize en Gerrit hing geen geloof aan. De moeder van Truusje had daar grote moeite mee en zorgde uiteindelijk op gerafineerde wijze voor de ontbinding van hun relatie. Dat haar moeder erachter zat, daar kwam zij later pas achter. Haar huwelijk is er uiteindelijk op stukgelopen.

Hoop

Door het verschijnen van het boek ‘Van woning tot wonen’ van Mirjam Brinks over de Van Beuningenstraat en haar bewoners kreeg zij weer enige hoop hem te vinden. Maar helaas, hij stond er niet in. Voor zijn verblijf in de Van Beuningenstraat woonde Gerrit in Leimuiden en werkte bij de PTT post. Truusje: ‘Ik wil zijn leven niet overhoop halen, maar alleen weten hoe het met hem is ...’

Als iemand iets weet over Gerrit Beudeker, laat het weten door de redactie te mailen of hieronder een reactie te plaatsen. En Gerrit, als het mogelijk is, laat Truusje niet in het ongewisse verder leven.