Samen schrijven wij geschiedenis in Osdorp

7 Fans

Samen met de Stichting Taalvorming schrijven leerlingen en leerkrachten van de R.K. Basisschool St. Lukas over hun beleving van Osdorp. Een paar voorbeelden.

Mijn step wie, wat, wanneer, waar Tekening van Imane

Mijn step wie, wat, wanneer, waar Tekening van Imane Door: Jan van Zijp

Op het schoolplein

Ik ga met de step. Dan ga ik met één voet steppen en met twee handen sturen. Ik step naar de zandbak en dan rondjes er omheen.

Imane
Peuters

Blauwe brug

Ik ging fietsen naar school. Toen fietste ik langs de brug bij de spar. Daar fietste ik altijd langs. Die brug was eerst rood. Toen zag ik een man die de brug blauw ging verven. Toen ging ik even stoppen en kijken. Ik vond dat blauw veel mooier was. Toen ik van school terug kwam, was die meneer weg. Ik ging afstappen en kijken of het droog was. Het was droog. Daarna ging ik nog even naar het water kijken.

Aleyna
Groep 7

Brug wordt blauw wie, wat, wanneer, waar Tekening van Aleyna

Brug wordt blauw wie, wat, wanneer, waar Tekening van Aleyna Door: Jan van Zijp

Niet meer op het gras

Toen ik vier jaar was, speelde ik in een speeltuin bij Sonderbuur. Ik speelde op het grasveld. Ik speelde een heleboel spelletjes. Na 4 jaar heeft de gemeente het met hekken dichtgemaakt, omdat de mensen last hadden van de kinderen en kon ik niet meer spelen. Ik vond het niet leuk. Nu vind ik het nog steeds niet leuk, want ik wil voetballen. Nu hebben wij alleen een schommel, draaimolen en een glijbaan.

Oznur
Groep 8

We mogen niet meer op het gras wie, wat, wanneer, waar Tekening van Oznur

We mogen niet meer op het gras wie, wat, wanneer, waar Tekening van Oznur Door: Jan van Zijp

Eigen ijsbaan

Jaren geleden tijdens een vrij strenge winter, bedachten we met het team van de Lukasschool dat het leuk zou zijn de speelplaats te veranderen in een schaatsbaan. Met plastic zakken, zand en nog meer plastic zakken werden de putten afgesloten. Daarna de brandslangen openen en vrij snel stond de speelplaats onder water. Na één nacht was de boel al aardig dichtgevroren, hoewel er toch veel water was weggelopen. Maar... het was zo glad, tot aan het hek, dat diverse ouders onderuit gingen. Zij vonden het niet zo'n leuke verrassing. Met de plastic gymplanken van de kleuters werden een soort kluunplaatsen gemaakt. Uiteindelijk werd de 'ijsvloer' niet als schaatsbaan gebruikt, maar als glijbaantje. Als team hebben we toch wel erg gelachen om alle ouders die onderuit gingen.

Gerda
Leerkracht St. Lukasschool