Deel uw verhaal met de rest van West

Podium Mozaïek en Theater RAST zijn op zoek naar tien bewoners uit Amsterdam West die mee willen werken aan een foto expositie over de buurt

Aanleiding

Het verhaal van de nieuwe theatervoorstelling van Theater RAST, Eleni en Roos, is de aanleiding voor deze bijzondere foto expositie met de buurt. Eleni en Roos zijn twee eenzame dames van in de vijftig. Ze wonen in Istanbul en zien hun stad in de loop der jaren veranderen: De oude wijken worden vervangen voor nieuwbouw, oude tradities verdwijnen, samen met de oude generatie en maken plaats voor nieuwe tradities die zijn meegenomen door nieuwe bevolkingsgroepen.

Deze verandering ziet men in alle grote steden over de hele wereld, zo ook in Amsterdam West. Wat waren de tradities van toen, en welke tradities hebben de veranderingen van tijd overleefd? Hebben de veranderingen in de buurt invloeden gehad op de sfeer van de buurt? Iedere buurtbewoner heeft zijn eigen herinneringen, zijn eigen verhaal. Deze verhalen kleuren de buurt en maakt Amsterdam West zo uniek.

Foto expositie en verhalenbundel

In de foto expositie staan tien buurtbewoners met elk hun eigen foto en achterliggend verhaal centraal. Tien foto’s van mooie, ontroerende, grappige, bijzondere, of alledaagse verhalen uit de jaren ‘50 en '60.

Shirley Brandeis (mede-auteur van Het geheugen van West/Het geheugen van Bos en Lommer) zal de verhalen aan de hand van de foto optekenen. Fotografe Sandra Hoogeboom (professioneel fotografe woonachtig in Bos en Lommer), zal de authentieke foto’s doen herleven, door een nieuwe versie te maken met de deelnemers.

Het resultaat is een foto expositie van tien oude en tien nieuwe foto’s en tien persoonlijke verhalen. De verhalen en foto’s worden gebundeld in een mooi vormgegeven boekje. Op zaterdag 13 maart 2010 wordt de expositie feestelijk geopend in Podium Mozaïek. Vijf van de tien verhalen worden verwerkt in een vertelvoorstelling die tijdens de opening wordt opgevoerd.

Wilt u dat uw verhaal wordt verder verteld aan de buurt, meldt u zich dan aan via natalie.beckers@podiummozaiek.nl.

Natalie is ook bereikbaar voor vragen of meer informatie via 020-5800380