Shirley's achtste column: JAAROVERZICHT WESTERPOST

6 Fans

Hoe kun je het nieuwe jaar nu beter beginnen dan met de achtste column van Shirley Brandeis? Nee, inderdaad, dus hier is ie!

ederveen huwelijk wie, wat, wanneer, waar Wethouder Ederveen in het huwelijksbootje.

Als je zojuist in december alle nieuwsoverzichten 2004 hebt bekeken, mag je blij zijn als journalist van een lokaal krantje. Als je weer al die aanslagen, moorden en natuurrampen voorbij ziet trekken, mag je blij zijn dat we in die ‘saaie’ Westelijke Tuinsteden wonen. Hier het Westerpost jaaroverzicht 2004!
In januari vierden Wanda en Bolly Coors hun gouden huwelijk. Ze zitten nog vaak hand in hand op de bank, vertelden ze met een verliefde blik. Ook de familie Kilic vierde het gouden jubileum van hun huwelijk en de groentewinkel aan de Bos en Lommerweg vierde het vijfjarig bestaan die maand. In februari werd de bosspeelplaats in het Eendrachtspark geopend, Wim Kok las voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt en leerlingen van de basisschool St. Henricus zamelden 155 euro in voor leerlingen in Zimbabwe. In maart weer een fraaie tentoonstelling (elke maand trouwens) in het A.H. Gerhardhuis en bewoners Bas en Wil van Akkeren werden in het zonnetje gezet vanwege hun betrokkenheid bij de buurt.
De Boomfeestdag werd in april (verlaat vanwege het overlijden van prinses Juliana) gevierd, de Paashaas kwam op bezoek, kinderen zochten eieren, kuikentjes woonden tijdelijk in het A.H. Gerhardhuis, meester Arthur van de Slootermeerschool vierde zijn zilveren werkzame jubileum, wethouder Ederveen gaf zijn jawoord en prinses Maxima bezocht Stichting De Brug. Het stadsdeel werd landelijk nieuws! In mei werd het lang verwachte mobiele tienercentrum De Buzz geopend, de Snoepkoning op het Gulden Winckelplantsoen nam na bijna vijftig jaar afscheid van de markt, stadsdeel Slotervaart opende het nieuwe kantoorgebouw en familie Verdouw was vijftig jaar getrouwd (“Je begrijpt elkaar zonder woorden na al die jaren”).
In juni werd het vernieuwde Bos en Lommerplein geopend, het Noorderhof vierde het eerste lustrum, buurtverzorger Theo hield een schoonmaakactie in buurt 2, terwijl ook de jeugd in buurt 9 de bezems uit de kast haalde, wethouder De Ruijter ging de strijd aan met bladluizen en klom voor de camera van AT5 een boom in en de wijken kleurden oranje vanwege het WK. In juli deden seniore bewoners succesvol mee aan de Zandvoortse scootmobielrace en deden andere senioren massaal mee met de computercursus Dubbelklik. Augustus was de maand van het Watervalfestival (Nieuw West heeft haar eigen parade!), van fietsen rondom het Nieuwe Meer, van wandelen met de bomenroute in je hand. De kinderboerderij Sloterpark vierde het 25-jarig bestaan en het stadsdeel vierde feest vanwege de voortvarendheid van de — soms omstreden - stedelijke vernieuwingen.
Gelukkig was de zomer nog niet meteen over in september. Toen was er elke vrijdagavond gratis film aan de Sloterplas tijdens het Beach Filmfestival, speeltuin Zwanenburghof werd feestelijk geopend na renovatie, er was open dag bij de schooltuinen en studenten kraakten met goede bedoelingen het pand waar voorheen Dirk van den Broek was gevestigd. Het was zelfs een stukje in Het Parool waard. Nog een open dag, in oktober, van dierenopvang De Zwaan en even verderop een buurtfeest in buurt 3, terwijl de Sloterplasloop ook weer veel sportieve deelnemers aantrok. In november werd clubhuis De Basizz geopend, er werd goed gepraat na de moord op Van Gogh, er werd Sint Maarten gevierd, de Kolenkitbuurt kreeg een flinke schoonmaakbeurt en bewoners dansten massaal mee tijdens een (helaas mislukte) wereldrecordpoging. In december kwam Sinterklaas uiteraard her en der langs, communiceerde men via de Muurkrant op Plein ’40-’45, werden de boxgangen in buurt 9 opgeknapt en goud gespoten en konden leerlingen veilig naar school dankzij de nieuwe verkeersdrempels.

Een gelukkig stel wie, wat, wanneer, waar Een gelukkig stel, vijftig jaar echtpaar Kilic.

Afscheid van Akkeren wie, wat, wanneer, waar De familie van Akkeren in het zonnetje gezet om de grote persoonlijke inzet en betrokkenheid bij Buurtsteunpunt I&II.

Klaar over wie, wat, wanneer, waar Veilig oversteken.