Geen ‘pannenbier’ maar ‘pannenthee’

1 Fan

Een dezer dagen was het zover. De vlag ging uit op het hoogste punt van de El-Oumma moskee aan de Postjesweg

De vlag op het hoogste punt van de El-Oumma moskee wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan Wiebenga, maart 2010 Door: Jan van Zijp

Het hoogste punt was bereikt. In de bouw is het gebruikelijk dat dan het ‘pannenbier’ gedronken wordt. Dat aloude gebruik werd ook hier in ere gehouden, echter zonder bier. Bij navraag werd van een andere, niet alcoholische, drank genoten.

Een bijzonder projekt voor bouwvakkers en aannemer. De koepels en minaretten zijn geen alledaagse dingen om te bouwen. De uitbreiding van de El-Oumma moskee vorderd gestaag. De moskee ligt aan de Postjesweg 179, zo men wil aan het August Allebéplein.

Hulde aan de bouwvakkers - met het soms hoge koude werk - en aan de mensen die het werk van de bouwvakkers weten te waarderen.

Lees hier alle verhalen van Jan Wiebenga.

De bouw van de moskee vordert - ondanks de kou - gestaag wie, wat, wanneer, waar Foto: Jan Wiebenga, maart 2010 Door: Jan van Zijp