Hopelijk kunnen nationaliteiten en religies in de toekomst beter met elkaar opschieten

6 Fans

Dit verhaal is geschreven door leerlingen van het Nova College in Geuzenveld/Slotermeer. Samen met het Geheugen van West zijn zij op zoek gegaan naar verhalen uit het verleden van hun ouders, grootouders, ooms, tantes, vrienden, kennissen en buurtbewoners en hebben dit aan het papier en nu dus ook aan onze website toevertrouwd.

Tuinstad Amsterdam wie, wat, wanneer, waar Lambertus Zijlplein, 1968

Hadji en Zarmeen hebben Freek Plomp, vader van Hadji geïnterviewd. Freek Plomp is al 47 jaar, hij is in 1957 geboren. Hij heeft altijd in Amsterdam gewoond. Hij is geboren in Slotermeer, daarna is hij verhuisd naar Geuzenveld.
Later kreeg hij vriendinnetjes en heeft toen in Oost en Westerpark gewoond, waar hij nu nog steeds woont. Hij was rond de 15 en 16 jaar, maar zijn relaties waren niet zo serieus hoor! Hij bleef in Amsterdam wonen omdat zijn vrienden, werk en familie hier zijn en hij houdt van Amsterdam.
Freek Plomp hoopt dat in de toekomst mensen van verschillende nationaliteiten en religies beter met elkaar kunnen opschieten.

We vonden het interview met de vader van Hadji heel erg leuk het was heel gezellig