Sporthelden uit Geuzenveld-Slotermeer: de Dolfijn

6 Fans

Sporthelden uit Geuzenveld-Slotermeer: Schoon- en Synchroonspringers, Synchroonzwemmers en Synchrobeat zwemmers van Zwemvereniging De Dolfijn.

Sporthelden dolfijn I wie, wat, wanneer, waar Kampioensdames.

Naam : Zwemvereniging De Dolfijn
Opgericht: 20 juli 1906
Verbonden met Geuzenveld-Slotermeer: de thuisbasis van de vereniging is sinds 1973 het Sloterparkbad
Grootste sportieve prestaties 2004
1e, 2e en 3e plaatsen bij de Nederlandse Kampioenschappen 2004 schoonspringen - synchroonspringen (vanaf de 1 en 3 meter en all-in), behaald door 10 leden in de leeftijdsgroep tot 18 jaar
- Nederlands Kampioen 2004 synchroonzwemmen, groep senioren tot 23 jaar
- 2e plaats Nederlands Kampioenschap 2004 Duet (synschroonzwemmen), 23 jaar
- 2e en 3e plaats Nederlands Kampioenschap 2004 Solo (schoonzwemmen), 23 jaar
- Nederlands Kampioen 2004 Synchrobeat (schoonzwemmen)
- 2e en 3e plaats Nederlands Kampioenschap 2004 Synchrobeat Solo
- 2e plaats Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2004 schoonzwemmen groep
- 2e plaats Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2004 Duet (synchroonzwemmen)
- 3e plaats Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2004 Solo (schoonzwemmen)
- 2e plaats Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2004 Synchrobeat (groep)

Ambitie: de vele Nederlandse (jeugd)kampioenschaps titels prolongeren, deelname aan KNZB talentenselectie, supercups in het buitenland (Moskou, Caïro, Polen, Griekenland), deelname aan Europese Jeugdkampioenschappen, in de toekomst uitkomen op de Olympische Spelen

De geschiedenis van Zwemvereniging De Dolfijn begint in 1906 aan de Westerdoksdijk. In de loop der jaren groeit de vereniging gestaag en betrekt De Dolfijn vele locaties. De vereniging verhuisde naar het Zuiderbad, het voormalige bad aan de Heiligeweg, en sportfondsenbad Oost. De eerste relatie met Amsterdam West ontstond in 1941 met de verhuizing naar het Jan van Galenbad. Na de oorlog werd gebruik gemaakt van het AMVJ bad. De Dolfijn gebruikt sinds de opening in 1973 het Sloterparkbad als thuisbasis.

In de loop der jaren behaalde De Dolfijn vele kampioenstitels. Jarenlang domineerde De Dolfijn het Nederlandse Kampioenschap waterpolo. Lange baan zwemmer Kuyper nam deel aan de Olympische Spelen 1928. Vanaf 1977 ging De Dolfijn zich ook toeleggen op schoonspringen en kunstzwemmen.

In de twee laatstgenoemde disciplines sleepte in 2004 een lange lijst kampioenen van De Dolfijn indrukwekkend veel titels binnen. De prestaties van De Dolfijn bij het schoonspringen en kunstzwemmen in 2004 zijn door de vereniging De Dolfijn in een aparte bijlage uitgebreid beschreven (zie hieronder).

Meer informatie over De Dolfijn vind je op: www.dedolfijn.com/

Hans Staphorsius

Meer bekende sporthelden uit Geuzenveld!?

Naast de sporthelden van de Dolfijn hierboven, komen er natuurlijk (de wijk bestaat al 63 jaar) nog veel meer sporthelden uit Geuzenveld. Misschien is het leuk dat de lezers aangeven welke sporthelden uit Geuzenveld komen en er een verhaal over schrijven voor onze site. De sporters mogen dat natuurlijk ook zelf doen. En anders horen we graag de namen van de sporters en gaan we zelf op onderzoek uit om ze te interviewen. Ik maak zelf ook deel uit van de redactie van het Geheugen van West en nieuwe verhalen en rubrieken zijn altijd welkom.