Shirley’s negende column: Zie hoe mooi het hier is!

1 Fan

Ook al heeft Juriaan het Geheugen van West verlaten, Shirley blijft ons trouw; ook deze maand weer haar column!

flyer

flyer

En nu had ik er eens echt genoeg van. Van ‘afvoerputje’, ‘schotelcity’ en al die andere termen waarmee mijn geliefde Westelijke Tuinsteden worden afgedaan. Ik schrijf me suf om het imago op te krikken. Schrijf over de schoonheid van de Sloterplas, over de nieuwbouwplannen in buurt 5 en over de gezelligheid bij de jubilerende bruidsparen, de pioniers en alle andere bewoners hier. Wat kan een mens nog meer doen? Het laten zien!

Sinds de derde week van januari kan iedereen bij Informatiecentrum Parkstad zien hoe mooi het is in dit deel van de stad. ‘De Stijl van Amsterdam Nieuw-West’ heet de expositie, waaraan ik op bescheiden manier heb deelgenomen. Minder bescheiden was de opening tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Informatiecentrum. Catering van stokbroodjes brie en veel ballonnen en bobo’s. ‘Tout Nieuw-West’ was er. Van de baas van de woningcorporatie tot de voorzitster van de vrouwenvereniging. Van de betrokken bewoner die graag gedichten over zijn buurt maakt tot Henk Spaan, die in Slotermeer opgroeide. Door de tentoonstelling kwam hij erachter dat er een website bestaat waar hij samen met al die anderen die hier opgroeiden of hier wonen kan terugblikken op een leuke tijd. Welkom, meneer Spaan.

Samen met een paar hele betrokken, gedreven buurtbewoners en een professioneel ontwerpster is een fraaie tentoonstelling gemaakt. Met foto’s van gebouwen, van natuur en van mensen. Met citaten, met achtergrondinformatie en met een levensgrote fotoroute vanaf de Dam tot aan het golvende hart van Nieuw-West. Collega-columnisten (Volkskrant, Parool) schreven nogal negatief over ‘ons’ de afgelopen tijd. Een bezoekje aan deze tentoonstelling zal hen en ieder ander op andere gedachten brengen. Maar wie dit leest, is al geïnteresseerd in onze wijk en weet beter. Kom toch maar even een kijkje nemen.

De tentoonstelling is zeker nog t/m 1 april te bezichtigen bij Informatiecentrum Parkstad, Osdorpplein 516-518. Open: dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdagavond tot 20.30 uur, Tel.: 020-6675900

mobile Tentoonstelling:de mobile met foto's van bewoners van Nieuw-West en hun uitspraken

jan blom

imago herstellen ?

waarom imago herstellen ? wordt het eindelijk genoemd zoals het is ; pauperville, afvoerputje van amsterdam en schotelcity , waar alleen nog witte hollanders wonen als ze niet wegkomen met jarenlange treiterijen achter de kiezen. dit stadsdeel heeft een probleem, en lost het niet op.