Wistjedatje (11)

Het doel aan de overkant is nog groter

Doel wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer Foto: Annick van Ommeren-Marquer

Doel wie, wat, wanneer, waar Foto: Annick van Ommeren-Marquer Foto: Annick van Ommeren-Marquer Door: Jan van Zijp

Beste bezoeker
Dit is een nieuwe opgave in de rubriek ‘wistjedatjes’ van het Geheugen van West. Het is de bedoeling dat u de plaats raadt waar de foto genomen is en - liefst nog - dat u er ook iets over kunt vertellen.

De objecten bevinden zich altijd in Nieuw- of Oud-West. En u krijgt één aanwijzing. Een week later volgt dan de oplossing en een nieuw 'wistjedatje'.

Het onderwerp van deze nieuwe opgave is 'voetbal'.
Aanwijzing: stond in een 'dorp'.

Stuur uw reactie naar de redactie! (Dus niet verklappen in een reactie onder deze puzzel.)

**Vanwege de drukte na de vakantie volgt de oplossing van dit Wistjedatje 10 nu pas, excuses hiervoor. De oplossing van Wistjedatje 11 volgt aanstaande maandag wanneer we weten of het Nederlands elftal tegen Brazilië genoeg in het doel geschoten heeft.

De oplossing van Wistjedatje 10:

Die werd bijna 'geraden/beredeneerd' door Piet Veenboer uit Boskoop:
"Oude hekken, graspollen. Het kan niet anders als bij het Jan van Galenbad aan de Orteliuskade. Uiteraard is dit een gok, maar ja, waar is in Amsterdam-West een zwembad? Het Sportfondsenbad in de Pieter vd. Doesstraat is tegen de vlakte, dan blijft het zwembad aan de Orteliuskade over!!! Maar ... misschien is deze foto genomen tijdens het slopen van het bad in de P.v.d.Doesstraat?"

De foto is genomen achter het Jan van Galenbad in de Admiraal Helfrichstraat op de stoep van de stadsdeelwerf van - toen nog - Stadsdeel De Baarsjes.