De Sloterpolder blijft altijd in haar gedachten

Overtoomseveld

Een korte anekdote over de Sloterpolder door Wil Zuiderhoek-Neuhuys

Warmondstraat, gezien vanuit de Sloterpolder Tekening uit 1934uit de collectie tekeningen en prenten van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam.
Tekenaar: Frans Everbag

Met de roeiboot naar de tuin

Elke keer wanneer de familie Zuiderhoek op zondag vanaf de camping over de Cornelis Lelylaan naar huis reed hoorde Wil Zuiderhoek-Neyhuys haar kinderen op de achterbank fluisteren: "Let op, zometeen vertelt ze het weer."
En ja hoor, Wil kon het niet laten om dan te zeggen: "Kijk, hier was vroeger de Sloterpolder en daar had mijn vader een groentetuin. Je kon er alleen maar komen met de roeiboot. Vanaf de Warmondstraat, waar wij toen woonden.

De 2e wereldoorlog

Ook in de oorlog hebben wij veel aan die tuin gehad. En je kon mensen helpen, want wij wisten de sluipweggetjes door de polder."
Wil kan het zich nog goed herinneren, ze zat toen op school in de Kanaalstraat. En ook hoe ze in de oorlog kinderen die langs kwamen hielpen aan wat eten en dat ze slagcrême aten als vervanger van slagroom. Het smaakte eigenlijk nergens naar, maar het was wel feestelijk en beter dan niets.

Bekijk meer afbeeldingen

Cornelis Lelylaan gezien vanaf de hoek van de Warmondstraat en de Cornelis Lelylaan in noordwestelijke richting. Foto: Beeldbank van het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam, fotograaf Rinus Knopper, 9 september 1959.

Wan van Buuren

Sloterpolder

Is Nico Ceelie de kinderarts de broer van Anne?

Kitty Dinkgreve

Re: Re: Sloterpolder en de familie Neuhuijs

Anne Ceelie:
Kees Neuhuijs, Almere:Door te Googelen op de termen 'Sloterpolder' en 'Neuhuys' kwam ik op deze webpagina. Mijn opa, Hein Neuhuijs (gehuwd met Anne Dinkgreve), was tuinder in de Sloterpolder. Mijn vader, Jan Neuhuijs, heeft daar tot na de 2e wereldoorlog ook een tuin gehad.De naam Neuhuijs of Neuhuys (wordt vaak door elkaar gebruikt) komt niet vaak voor.Ik ben op zoek naar mijn roots. Misschien dat mevrouw Zuiderhoek-Neuhuys contact met mij wil opnemen?
Tante Anne Dinkgreve was een tante van mij. Ik ben de dochter van Riek Dinkgreve, gehuwd in 1946 met Nico Ceelie en mijn naam is Anne van Putten Ceelie, geboren 12 febr. 1947. Mijn tweeling broer was Nico Ceelie.

Mijn naam is Kitty Dinkgreve. Ik ben een dochter van Wan Dingreve en Truus Bothe. Wij woonden in de Sloter Polder tot 1958 1959 Ik kan de namen waar je het over had. Ik denk dat jouw moeder een zus was van mijn vader. Kun je mij a.u.b. terug schrijven. op mij email. bvery@kinect.co.nz

ingridwouterson

schaatsen.

Deze aquarel kijkt recht op mijn ouderlijk huis Antillenstraat 18 '3. Op deze slootjes leerde ik in ongeveer 1957 schaatsen achter een stoel. Bij de tuinderij werd koek en zopie verkocht. In de sloterpolder werd ik geloof nog in de jaren met gezinnen in kassen,tuinhuisjes gewoond. Wij noemden dit gebied het landje. Waar nu de Tulp staat hadden wij een plek om op het landje te komen. Met mijn witte sokjeszakte ik altijd in de modder. Maar er viel zo veel meer te beleven dan in de betegelde straten. Het was zo bijzonder een stukje boerenlandleven midden in amsterdam. Jammer dat al die boerenwoningen zijn verdwenen

hjb dinkgreve

Anne Ceelie:

Anne Ceelie

Re: Sloterpolder en de familie Neuhuijs

Kees Neuhuijs, Almere:

contact

Goedemiddag, ik las de reactie van Kees Neuhuijs en vraag hem mij zijn mailadres te sturen (aan d.busken@chello.nl), ik zal deze gegevens doorgeven aan de familie van Mw. Zuiderhoek

Kees Neuhuijs, Almere

Sloterpolder en de familie Neuhuijs