Kunst aan de oever

7 Fans

Aan de Sloterplas (tegenover de Meervaart) vindt deze zomer de 2e editie van het programma 'Kunst a/d Oever' plaats. Tot 13 augustus kunnen bewoners en voorbijgangers elke donderdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur terecht voor deelname en ontspanning. Het programma biedt diverse creatieve activiteiten en workshops voor alle leeftijden, op een speciale vlonder of onder de bomen aan het water.

wie, wat, wanneer, waar

Doe de Dot Paint

Op donderdag 5 augustus verzorgt Aldi Wendelaar Bonga een workshop Dot Painting. Deze traditionele schildertechniek van de Australische Aboriginals wordt gebruikt om een verhaal te vertellen, en is vaak voorzien van symbolen. Voor Kunst a/d Oever bereidt de kunstenaar een groot doek voor waar iedereen een stipje aan kan bijdragen, het thema is geïnspireerd op de Sloterplas. Tevens kan je een werkje met je eigen verhaal maken. Voor alle leeftijden vanaf 10 jaar. Aanvang 14.00 uur - tot 16.00 uur.

Summerstories

Op vrijdag 6 augustus begeleidt stichting Taalvorming kinderen bij het schrijven van een kort zomerverhaal. De Sloterplas en gemaakte werken aan de oever dienen als inspiratiebron voor de teksten. Maar ook de verhalen leveren op hun beurt weer bijpassende illustraties op. Tussen 13.00 en 16.00 uur vrije inloop vanaf 10 jaar. Uiteindelijk worden de verhalen gepubliceerd.

Dichten

In het weekend van 7 en 8 augustus geeft sonnettendichter Onno-Sven Tromp opdracht een gedicht te schrijven vanuit een kleine gedachte. Wie geïnteresseerd is kan ook ingewijd worden in de geheimen van het sonnet. Tijdens de workshop draagt de dichter, en wie durft, gedichten voor. Hele middag vrije inloop vanaf 10 jaar. Uiteindelijk worden de gedichten gepubliceerd.

Groene Geluiden

Op zondag 8 augustus begeleidt Soundtrackcity een geluidswandeling voor twee groepen door de natuur van voormalig Osdorp. ‘Autochtuin’ is een hoorspel, waarbij de omgang met inheemse en exotische flora wordt gebruikt als metafoor voor immigratie en autochtone cultuur. Om 14.00 en 16.00 uur start de wandeling aan de oever. Leeftijd vanaf 12 jaar. Daarnaast is de audiospeler elke donderdag en vrijdag verkrijgbaar bij natuurtuin De Wiedijk.

De praal van de totempaal

Op zondag 8 en donderdag 12 augustus begeleidt Aldi Wendelaar Bonga tevens de totstandkoming van een kleurrijke totempaal aan de oever. Van oorsprong verbeeldt dit beeld expressies van prestaties, avonturen en geschiedenis. Laat op deze totempaal jouw beeld van de zomer achter. Met verschillende materialen en technieken worden gezichten en dieren in de dit standbeeld verwerkt. Aanvang 14.00 uur - tot 16.00 uur.

Voor meer informatie en beeldmateriaal zie de webblog: kunstadoever.creatiefinitiatief.nl/ of mail info@creatiefinitiatief.nl