Broedplaats De Vlugt

... een droom die werkelijkheid werd!

Achter deze bomen, een heleboel culturele activiteiten Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 september 2010

Zaterdag 4 september 2010 werd aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125 het oude schoolcomplex - getransformeerd in een verzamelplaats voor allerlei soorten kunst - heropend.

Om twee uur werd onder grote belangstelling de Broedplaats De Vlugt door wethouder Maarten van Poelgeest en portefeuillehouder Paulus de Wilt geopend.
Er waren muziek, een mode-défilé, toespraken, enfin, heel officieel allemaal.
Binnen was er genoeg te doen; bijna alle lokalen zijn omgetoverd in fantastische ateliers en werkplekken. Allerlei kunstenaars kunnen zich daar thuis voelen; van een beeldend kunstenares, regisseur, kleur/klanktechnicus tot externe communicatie, er is voor iedereen wel iets te doen.
Er worden regelmatig praatgroepen georganiseerd, workshops en lessen gegeven, conferenties gehouden, documentaires vertoond; teveel om op te noemen.

Kom snel kijken, het is een aanwinst voor de buurt en voor Nieuw-West!

Kom gauw kijken, het is zo spannend! Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 september 2010

De dames van het Zina Platform in vol ornaat Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 september 2010

De wethouders gaan nu de grote schaar gebruiken Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 september 2010

Met muzikale omlijsting door Quartet Quinetique Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 september 2010

De kinderen mochten - onder veel applaus - hun zelfgemaakte kleding tonen Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 4 september 2010

Michael Schutten

Oude school

Mijn "oude" school heeft een nieuwe bestemming gekregen, tijden veranderen. Maar waar heeft de Westelijke Tuinsteden//Nova Collega zich nu dan gehuisvest?