Column: En dat in Nieuw West!

1 Fan

De column van Shirley Brandeis is weer terug op Het Geheugen van West! Na een staking om de steun van het stadsdeel af te dwingen, geeft zij weer haar aparte kijk op kleine en grote gebeurtenissen in Amsterdam (Nieuw) West.

WeStars Marijke Marijke Helwegen

Het bruist in de tuinsteden, pardon, in Nieuw West. (Zo willen ze dat we de Westelijke Tuinsteden tijdens en na de stedelijke vernieuwing gaan noemen.)
Er gebeuren allemaal leuke dingen in buurtcentrumzaaltjes, op pleinen of bij de mensen thuis. Op 30 januari hadden ‘we’ een feest dat qua sfeer en luxe alle leuke feestjes in Nieuw West overtrof. Ik kan genieten van een keukentafel met zelfgemaakte hapjes en een stapel foldertjes, zoals de meeste bijeenkomsten eruit zien, maar één keer in het jaar een chique feessie, dat is dolle pret.

Ik heb het over het WeStars Award Gala, georganiseerd door Informatiecentrum Parkstad, waar ik als freelance tekstschrijver en promotor van Nieuw West betrokken ben. Het gala is een uitreiking van awards à la de Oscar-uitreiking. En dat in Nieuw West! Met een rode loper en genomineerden die per limousine naar de Meervaart worden gereden. En dat in Nieuw West! Met onder de aanwezigen burgemeester Job Cohen, schrijver Henk Spaan en de consul van Turkije, om er maar een paar te noemen. En dat in Nieuw West! Met als presentatrice Marijke Helwegen, society vrouw van 2005. En dat…

Bijna ‘iedereen’ was er. Iedereen, normaal in vrijetijdskleding, nu in zwart pak, met strikje, in jurk of met feestelijke hoed. We genoten van de champagne. We genoten van de spanning op de gezichten van de 21 genomineerden: mensen en organisaties die veel doen voor de buurt. We genoten van de première van de film ‘Een nieuw gezicht’ met Marijke Helwegen in de hoofdrol. Een ludieke manier om duidelijk te maken dat het aangenaam wonen, werken en recreëren is in Nieuw West. We genoten van de big band dat het nummer ‘New West State of Mind’ speciaal voor deze avond had gecomponeerd en met verve speelde. We genoten van de gelukkige gezichten van de zeven winnaars en van de afterparty in de foyer met heuse discodansvloer. En dat in Nieuw West!

WeStars Job Cohen Onze burgemeester