Schilderij in stukken geknipt

Auteur: José Stolp
7 Fans

Sevim Saruhan, sociaal-cultureel werkster van de Waterval, nodigde mij uit om de expositie “Dutch Dream” te bekijken van een vriendin van haar uit Istanbul.

Stuk 3 van de schilderij-puzzel (voor- en achterkant) Foto: 27 augustus 2010

Expositie

De expositie was slechts één avond te zien in het Kunstenhuis in het Westerpark, op 27 augustus 2010. Kunstenares Umran Aria, toonde haar kleurrijke werk en kon maar kort in Nederland blijven vanwege haar werk als docent aan de Aydin Universiteit te Istanbul. Nadat alle aanwezigen de expositie bekeken hadden en wat aan het napraten waren, besloot Umran dat het tijd was voor de “Canvas Puzzle Performance”. Zij pakte een van haar doeken, knipte deze in stukken en gaf alle aanwezigen een genummerd deel ervan. “Over enige tijd zullen wij weer bij elkaar komen en de stukken weer samenvoegen, daar vertrouw ik op” aldus Umran Aria.
De foto is van deel 3, mijn stuk. Bij een volgende expositie van Umran Aria hoop ik de resterende delen van het schilderij te kunnen laten zien. Misschien moet ik daarvoor wel naar Istanbul reizen.

Van fabrieksterrein tot internationaal cultureel centrum

Deze kleine gebeurtenis zette mij aan het denken, want waar nu deze en heel veel andere internationale culturele activiteiten plaatsvinden, was voorheen het Westergasfabriekterrein. Daar werd hard gewerkt onder soms niet al te beste omstandigheden. Zo’n 50, 60 jaar geleden was het dan ook ondenkbaar dat er iemand uit Istandbul, zo’n 3500 km van Amsterdam, voor een tentoonstelling naar het Westergasfabriekterrein kwam.

V.r.n.l. Umran Aria, José Stolp en Sevim Saruhan Foto: 27 augustus 2010

Aankondiging van de expositie

Karin, Zandvoort

Istanbul

Leuke aanleiding om eens naar Istanbul te gaan, een schitterende, fascinerende stad!

Sevim Saruhan

Het was een bijzondere expositie geweest van een vriendin van mij.

Haar schilderijen sprak iedereen heel erg aan, was erg bijzonder en ook haar Performance was een heel apart idee. Er komt waarschijnlijk een vervolg expositie van UmranAria en wij zullen dan weer bij elkaar komen om de geknipte stukjes bij elkaar te puzzelen. Als je geïnteresseerd bent in de volgende expositie van een vriendin van me mail dan mij op, s.saruhan@ijsterk.nl, ik zal je op de hoogte houden wanneer haar expositie weer in Amsterdam plaats vind.
Jose, wij zullen zeker afspreken om samen naar Istanbul te gaan, wie weet misschien in het voorjaar in 2011.
Sevim Saruhan

Wouter & Willy

“Canvas Puzzle Performance”

We hebben helaas weer een evenement in mooie sfeervolle lokatie, gemist!! Fijn om dit via jouw ervaring en foto's, mee te beleven José

Hubair

Kunstkrimi

Spionnen gebruiken een doorgescheurd bankbiljet om zeker te zijn van elkaars identiteit. Niks C.P.Performance, maar gewoon een internationale samenzwering van de kunstmaffia.
Uitwerken tot een boek José, wordt geheid een bestseller.

Annick