IJzeren bomen bij de dudokhaken

Licht, Lucht en Ruimte zijn voor de kunstenaar André Pielage een goede inspiratiebron geweest

André Pielage, terecht een beetje trots Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 22 september 2010

De Dudokhaken, een zestal etageflats in Geuzenveld, zijn pas gerenoveerd; sommige woningen zijn samengevoegd, andere hetzelfde gelaten maar wel met nieuwe materialen. De droogzolders zijn "opgetild" en hebben prachtige flats opgeleverd.

De groenvoorzieningen zijn essentieel; de bomen in de binnenhoven zijn blijven staan. Toen André de bladeren zag kreeg hij het prachtig idee om bomen van ijzer te maken die als hek zouden dienen. Vroeger waren de zes flats gescheiden door lelijke hekken maar nu zijn er drie kunstwerken die als erfafscheiding dienst doen en tegelijk voor lichtreflectie zorgen op de pleintjes.
Woensdag 22 september 2010 was de officiële onthulling en de verbazing was groot bij alle aanwezigen. De bewoners zijn super enthousiast, "het is net Soestdijk" wist één bewoonster mij te fluisteren ...
Beter compliment kon André toch niet krijgen?

Bekijk meer afbeeldingen

Stadgenoot, het stadsdeel Nieuw-West en de kunstenaar klaar voor de onthulling Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 22 september 2010

Het doek gaat open: een prachtig resultaat Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 22 september 2010

Zo kijk je door de ijzeren bomen als erfscheiding heen Foto: Annick van Ommeren-Marquer, 22 september 2010