Opening Brettenpad

1 Fan

Zondagmiddag 26 september 2010 was een kleine schare belangstellenden aanwezig bij de opening van het recreatiepad door De Bretten, een groengebied tussen de Haarlemmerpoort en Halfweg.

Dirk de Jager en Paulus de Wilt in actie Foto: Jan Wiebenga, 26 september 2010

Bij de oostelijke ingang van het Westerpark werden enige officiële woorden gesproken door de portefeuillehouders Dirk de Jager van stadsdeel West en Paulus de Wilt van stadsdeel Nieuw-West. De opening geschiedde door het wegtrekken van een doek voor het informatiebord.
Het 11 kilometer lange pad is gemarkeerd door groen-witte stippen zodat men niet kan verdwalen! Het pad voert langs diverse historische punten benoorden de Haarlemmervaart. Welkom op het pad zijn voetgangers, fietsers en andere voertuigen die als langzaam verkeer worden gezien

Een duidelijk info-bord, dat is duidelijk Foto: Jan Wiebenga, 26 september 2010

Klaar voor de 11 kilometer naar Halfweg Foto: Jan Wiebenga, 26 september 2010

Jan Luiten

Leuk!

Zondagmiddag vanuit Haarlem naar een kennis gefietst in de Spaarnwouder buurt. Hij raadde aan op de terugweg het Brettenpad te nemen. De groene stippen zouden de weg wel wijzen. Niet wetende dat deze route juist die dag officieel geopend was, de hele route afgefietst.
En genoten van het groen en de zon die doorgebroken was.
Een heerlijke route die ook nog eens mooi aansluit op de fietspaden in het recreatiepark Spaarnwoude, al moet je er niet te lang over nadenken wat er allemaal in de Bretten onder de grond zou kunnen zitten.
Complimenten voor de gemeente voor het uitvoeren van dit plan.
Het leuke is, dat het ook nog eens goed past in het Algemeen Uitvoeringsplan van 1934!!
Bij het Sloterdijkstation zou de route-aanduiding misschien iets duidelijker kunnen. Nu hangen er nog bordjes met 'Bretten on bike', maar voor hoe lang?