Shirley's elfde column: Wat is er met het Geheugen aan de hand?

Juriaan op reis Juriaan op reis

Ik ga in staking.

Al een jaar schrijf ik elke maand trouw mijn column. Daarbij in het begin aangemoedigd door projectleider Juriaan Otto. Hij vertrok — geheel volgens planning — in januari. Juriaan was voor een jaar aangenomen om het Geheugen van West op te zetten en na dit succesvol te hebben gedaan vertrok hij samen met zijn vrouw voor een negen maanden durende wereldreis.

Sindsdien hebben heel gedreven, lieve mensen zijn taak (vrijwillig) overgenomen. Dus hen treft geen blaam dat de website de laatste tijd niet meer echt lekker leest. De nieuwste berichten zijn persberichten, zijn aankondigingen en maar zelden verschijnt er nog een echt GeheugenvanWest-achtig verhaal. Een verhaal waarin iemand vertelt over hoe het was en hoe het is. Juriaan laat tijdens zijn wereldreis jursan.blogspot.com
weten dat hij af en toe naar Het Geheugen van West surft en de site dan met een triest gevoel bekijkt. “Het ging zo goed een paar maanden geleden.”

Ook het stadsdeel betreurt de gang van zaken. Off the record heb ik wat informatie gekregen, dus hier geen details. Juriaan heeft goed werk afgeleverd, is de conclusie. Door coördinatieproblemen loopt de website spaak. Klinkt allemaal vaag — excuus — maar er is ook goed nieuws. Er wordt een plan de campagne gemaakt om de website weer op de rails te krijgen. Het stadsdeel benadrukt dat zij het Geheugen van West heel belangrijk vindt. En dat zij de organisaties die de website levend moeten gaan houden zo goed mogelijk wil gaan ondersteunen.

Mensen met ziel voor de website zijn er genoeg. Ik neem mijn petje af voor zij die er na Juriaan nog aan hebben bijgedragen. Ik roep helpende handen op om stukjes voor de website te schrijven en in te sturen. Want het is tijdgebrek (en uiteraard ook geldgebrek) dat ervoor heeft gezorgd dat de website wat afdwaalt van haar doelstelling. Er is een leider nodig vind ik. Juriaan is straks weer terug en zou die leidende rol wederom goed kunnen vervullen. IK WIL JURIAAN TERUG! Ik ga in staking tot september…

Shirley Brandeis

p.s.: Met Juriaan gaat het verder prima. “De tijd op reis gaat lang zo snel niet als in Nederland en we hebben nog steeds 4 maanden te gaan. Heerlijk. Ik geniet van mijn reis en zie in september wel waar ik terecht kom. Groetjes aan alle bekenden.”