Vlieg mee door de tijd

7 Fans

Tentoonstelling in De Kikker (gebouw van basisschool De Globe en De Johannesschool), Evertsweertplantsoen 3 te Amsterdam-Osdorp. Opening dinsdag 19 oktober 2010 om 13.30 uur.

Kom ook op 19 oktober of bekijk de tentoonstelling later! wie, wat, waar, wanneer

Het Zuidwest Kwadrant in Amsterdam Nieuw-West en drie basisscholen in deze buurt – De Globe, De Johannesschool en de Osdorpse Montessorischool – bestaan vijftig jaar. Ter gelegenheid hiervan ontwikkelden zij, in samenwerking met het Nationaal Onderwijsmuseum, een tentoonstelling die de geschiedenis van buurt en scholen in beeld brengt en uitnodigt tot het uiten van dromen en ideeën voor de school van de toekomst.

Met de tentoonstelling en hieraan gekoppelde workshops willen de scholen verbindingen maken en versterken met ouders van huidige en toekomstige leerlingen uit de buurt. Scholen kunnen zo hun visie op de toekomst afstemmen op de ideeën van ouders én zij kunnen elkaar helpen bij het realiseren van gezamenlijke wensen.

De tentoonstelling Vlieg mee door de tijd, 50 jaar naar school in het Zuidwest Kwadrant wordt dinsdag 19 oktober 2010 om 13.30 uur op muzikale wijze geopend door klankkunstenaar Hans van Koolwijk. De tentoonstelling is daarna tot en met vrijdag 19 november 2010 doordeweeks te bezichtigen van 09.00 – 17.30 uur.