Nieuwe media, oude verhalen

Herinneringen en anekdotes over de Sloterplas in beeld

Nieuw-West is sinds de bouw in de jaren zestig flink veranderd. Kunstenaars Linda Rusconi en Tobias Krasenberg leggen in een filmproject met oudere bewoners herinneringen en verhalen over de vroegere Sloterplas vast. Ze doen dit in opdracht van het project Centrum Nieuw-West. Het filmproject heet Nieuwe media, Oude verhalen.

.

De Sloterplas in de jaren 60: er werd gezwommen, je kon er je auto wassen en in de koude winter van 1963 kon je er zelfs op schaatsen. De eerste bewoners van Nieuw-West kunnen er kleurrijk over vertellen. Zij hebben veel herinneringen aan de plas. Ook toen al was de plas belangrijk voor de bewoners.

Oudere buurtbewoners filmen en interviewen elkaar in duo’s bij de Sloterplas. Ze worden begeleid door de kunstenaars. Zij monteren de beelden naar in totaal 10 korte filmpjes met verhalen over de plas. Elke twee weken staat er een nieuw filmpje op www.centrumnieuwwest.nl. Eind april worden alle filmpjes vertoond tijdens een glamourrijke premièrevoorstelling.

Centrum Nieuw-West grenst aan de zuidwestkant van de Sloterplas. Ook hier verandert veel de komende jaren. De oever krijgt een andere inrichting en er komt een aantal nieuwe voorzieningen. Met dit filmproject willen we de verhalen, anekdotes en herinneringen van de ouderen delen met de nieuwere bewoners van Nieuw-West. Zij maken kennis met de boeiende geschiedenis van deze
unieke plek.

Meedoen?

Bent u enthousiast en mobiel genoeg om mee te doen aan dit project? Geef u dan nu op per mail, telefoon of post.

Adres: Chasséstraat 39-II, 1057 HZ, Amsterdam.
e-mail: oudeverhalen@gmail.com