Jacques Perkschool reünie klas 1951 – 1957

Bos en Lommer

We missen nog klasgenoten!

De meeste klasgenoten zijn in 1945 geboren. Nog net geen geboortegolf. Er startte dat jaar, 1951, voor het laatst maar één klas, daarna kwamen er twee eerste klassen en misschien wel drie, dat was de echte ‘golf’. De alom geliefde juffrouw Riemersma ving ons op met veel geduld. Zij leerde ons de eerst beginselen van rekenen taal en het do, re, mi. Alles gebeurde in een gemoedelijke en harmonische sfeer. In de vierde klas werden we overgeleverd aan de vlezige handen van Meester Hendriks. Ons stukje school was vol en we verhuisden naar een klas inwonend bij die van de Herman Gorterschool. Dat was wel wennen. Net als aan meester Hendriks, die mooi piano speelde en pakkend ‘De Leeuw van Vlaanderen’ en ‘Arendsoog’ voorlas, maar of we veel geleerd hebben, is nog maar de vraag.

‘Schoolbank.nl’ heeft al een heleboel contacten opgeleverd, toch zijn we nog lang niet compleet. Eind oktober willen we de reünie houden, het zou mooi zijn wanneer dan het grootste deel van de veertig klasgenoten erbij is. We missen nog: Marjolein de Zeeuw, Rina Bom, Gerda Swagers, Anita Dekker, Jose Buis, Bennie Goedkoop, Mina Krouwel, Paula Zwarts, Willie van der Meijden, Greetje Hooijer, Johnny Willemsen, Ria Hoffslag en Marjorie Westerheide.

Dertien vermisten, misschien lezen ze dit of kent u ze en weet waar ze nu wonen, laat dat dan weten. Winnie Plouwie schrijft ze er op de lijst graag bij, zij is te bereiken per e-mail plouwie plouwie@hotmail.com of telefonisch (072) 574 79 87.

Cor Brockhus

Ik had ook jfr. Riemersma

Ik ben ook geboren in 1945. Ik zat misschien ook in deze klas. Was op deze school van de 1e tot de 3e klas. Zat eerst op de kleuterschool in het zelfde gebouw, maar ik weet niet meer wat die heette..

Schoolfoto J.Perkschool

Corrie Bakker-Heijer