Damslapers uit 1969 gezocht

U bent, als bezoeker van deze site, nieuwsgierig naar Amsterdamse verhalen van vroeger. Wij ook en hopen daarom op uw hulp!

Damslapers 1969 Wie was daarbij?

Wij zijn twee studenten van de Universiteit van Amsterdam die op zoek zijn naar mensen die in de zomer van 1969 op de Dam sliepen.
Wij zouden heel graag in contact komen met deze 'damslapers' voor een project genaamd 'Biografie van Amsterdam'.
Voor dit project zijn we benieuwd naar wat deze mensen ertoe bewoog op de Dam te gaan slapen; was het uit protest of gezelligheid?
Wat deden zij zoal de hele dag en nacht?
Kent u of bent u een van deze mensen, neem dan contact met ons op! U zou ons er enorm mee helpen.
Mail naar: uvastudenten@hotmail.com

Met vriendelijke groet,
Jasper & Linda

damslapers 1969 2 wie, wat, waar, wanneer

Matty

damslaper

aadjuh

damslaper

Ja ook ik was een (damslaper) ik was samen met een vriendje die was weg gelopen uit een gesticht in den haag geregeld naar amsterdam wezen liften.
Wij sliepen op de dam maar ook in de keuken van studenteflat en op bootjes bij het hasj boot bij de marine gebouw in de buurt.
zwerf door amsterdam, van fantasio naar de Paradiso, leuke tijd was dat we waren ongeveer 13 of 14 jaar.

Arie Haagsma

Damslaper

Ik herinner mij nog dat mijn schoonvader in die periode vaak opgetrommeld werd, moest dan met collega's de Dam schoonspuiten, zodat de slapers lekker op tijd gewekt werden, (hij werkte bij de reiniging)

Mathilda

de Dam en zijn jeugd

Ook ik bivakeerde op de dam niet als slaper maar als hangjeugd Pleiners en Dijkers, 2 groepen jongeren de Beatles en de Stones, en de rockers waren de Dijkers. vaak knokken eerst hash sigaretjes, waar je alleen maar slap van kreeg, feest was afgelopen toen mijn portemonnaie werd gepikt, dat deed de deur dicht, politie kreeg ons er niet meer vanaf ook niet de marine jongens, het aantal werd te groot en vaak ging je erheen om je gabbers weer te zien na een weekje school. Ikzelf was 14 in 1964 tot mijn 17e hing ik er rond de outsiders begonnen hun bandje daar. De telefooncel op de hoek van de Dam besmeuren met schoensmeer en menigeen kwam er met een zwart oor uit, als het regende onder de luifel schuilen en platen jatten in de Bijenkorf, deed ik niet aan mee. In het oude koffiehuis bij Ome Jaap om de hoek van Kras een bakkie doen en verderop in de Warmoesstreet Amerikaanse tweede hands spijkerbroeken kopen een rage was de oude Nederlandse postbode cape's dragen. kon je in schuilen, hahaha Leuke tijd gehad.

Anu van Leeuwen

damslaper