Prachtige oude film

7 Fans

Martin Scheffer filmde de braakliggende gronden - waaronder die rond de Nachtwachtlaan - waarop later de wijk Nieuw-West wijk zou verrijzen.

De oude Haagseweg Foto: fragment van het filmpje van Martin Scheffer

Graag wil ik iedereen attent maken op een ge-upload filmpje van Michael Rogge over de ontwikkeling van het (oude) Overtoomseveld in kleur! Het filmpje 'Oud Amsterdam stadsuitbreiding Nieuw-West 1969' belicht de Nachwachtlaan, Amstelveenseweg, de oude ringspoordijk inclusief viaduct over de oude Sloterweg! Heerlijk om naar te kijken. En ik denk dat vele lezers van Geheugen van West hun hart ophalen bij de beelden.

Hier de link:
filmpje Nieuw-West

Redactie:
Er staan nog veel meer oude filmpjes over Amsterdam op Youtube. Zoek op Youtube op de trefwoorden 'Martin Scheffer Amsterdam' en u vindt tientallen filmpjes van Martin Scheffer die door Michael Rogge op Youtube zijn gezet.

Het vervolgfilmpje gaat echter niet over Nieuw-West (Hoewel de titel 'Amsterdam stadsuitbreiding Nieuw-West 1969 (2)' dat aangeeft), maar over de aanleg van de A10-Zuid. De RAI komt ook duidelijk in beeld.
Delink: filmpje Nieuw-West 2

De 'PTT-toren' in Amsterdam-Buitenveldert Foto: fragment filmpje Martin Scheffer

Re: Vraag nav filmpje Nieuw West

Hallo Eric,

Ik neem aan dat je de kerk bedoelt die vanaf 0:30 te zien is in het filmpje? Volgens mij hebben wij hier te maken met de Sint Augustinuskerk op de Postjesweg. Na enig zoeken kwam ik uit op de volgende website:

Henk

Eric

Vraag nav filmpje Nieuw West

hoi all,

Via YouTube kwam ik op het genoemde filmpje Nieuw-West over Overtoomse veld en de Nachtwachtlaan.
Ik ben in 1965 geboren en ken deze beelden niet ... omdat ik vanaf 1977 op de middelbare school zat in Overtoomse Veld kon ik eea wel herkennen.

vraag: in het begin zie je een heel groot bakstenen (?) katholieke (?) kerk. Ik denk dat deze kerk vanuit Overtoomse Veld gezien naar het westen is binnen de ring.

weet iemand welke kerk dit is? En waar deze staat of stond?

Alvast dank

andre w kootstra

rust

Geweldig filmpje oude tijd ie al zo die in mijn geheugen opgeslagen was herleefden weer op nieuw . heel veel wat afgestruind met schoolvriendjes van de IVO in de Otto Helderingstraat daar bij het viaduct van de sloterweg. Dat viaduckt werd dan ook stee vast op de lagere school ,,de bunker " genoemd. Ook veel met de klas en de leeraar Jan Groenhuis gelopen met om ons het benul te geven van de natuur die op de dijk groeide. En wat er zo van afstraalt is dat alles nog tijd had en niet alles zo streng afgeperkt was, een auto kon je in de berm zetten en gewoon ergens gaan zitten, een merkwaardig soort rust van vroegere tijden alwaar men harder moest werken dan tegenwoordig

Joost

Leuk filmpje

Prachtig om deze film te vergelijken met de huidige ontwikkelingen.
En fijn dat deze gewoon beschikbaar wordt gesteld. Uiteraard hoop ik dat er meer mensen zijn die hun films via YouTube met ons willen delen.
Samen genieten van de herinneringen.