Re: Re: wist u

Auteur: Willem Verbruggen

Anky:
Betty Grit:hallo;ik wil even reageren hoe het nu met lijn 13 zit.Mijn vader was tramconducteur bij het GVB.Wat ik weet is dat het eindpunt van lijn 13 bij de sloterplas was.Buslijn 19 reed over de Burg.Roelstraat richting osdorp.Dat is zeker zo geweest tot in de jaren 70,en toen is er pas een trambaan over de Burg.Roelstraat gekomen.Zelf woonde ik bij de rotonde van de slotermeerlaan en de burg.roelstraat.Ik heb daar gewoond tot 1974,maar mijn fam nog langer.Het eindpunt van lijn 13 was in Geuzenveld, bovenop de berg van het lambertus Zeilplein. Dat was ook al voor 1974, toen ik daar nog tegenover woonde.

Dit is juist. Oorspronkeljk eindigde lijn 13 bij het Sloterplasbad. Bus 21 reed vanaf de Vlugtlaan,Ant. Moddermanstraat, Ruys de Beerenbrouckstraat en Aalbersestraat naar z'n eindpunt nabij de Van Karnebeekstraat. Bus 19 ging vanaf de Roëllstraat, de Burg. van Leeuwenlaan etc. naar Osdorp.