Yvonne Arama (CDA)

Achttien jaar in Geuzenveld-Slotermeer wonen is puur geluk.

Yvonne Arama (CDA) Yvonne Arama (CDA)

Ik ben Yvonne Aramake-Kortram 56 jaar, geboren in Suriname en woont reeds 34 jaar in Nederland. 18 jaar in Geuzenveld-Slotermeer wonen is puur geluk. Mijn dochter werd geboren dus moest ik een grotere woning en het was meteen bingo. Ik voelde mij meteen op mijn gemak tussen de winkels, de markt en de buurtgenoten. Mijn dochter kon op de peuterklas voor halve dagen dicht bij huis. Ik ben Nederlander en kom uit een gezin van 13 kinderen en heb een onwijs gelukkige jeugd gehad. Schoolprestaties waren heel erg belangrijk bij mijn ouders omdat het een graadmeter was om je in de maatschappij staande te houden. Ik ben verpleegkundige van beroep, werk als nachtweekend hoofd in 2 verpleeghuizen/revalidatie centra en ben zorgmanager in de thuiszorg. Hobby’s zijn lezen, genieten van mijn gezin, studeren om bij de les te blijven en mijn grootste drijfveer is investeren in de politiek want je kunt veel mensen op weg helpen naar beter. Ik ben raadslid en treedt op als voorzitter van de commissie fysiek in ons stadsdeel.

Met plezier, daadkracht en bijzondere inspanning zal ik mij blijven inzetten voor de burgers van Geuzenveld-Slotermeer. Ik blijf bereid om samen met u voor mensen die het moeilijk hebben in de samenleving door onvoorziene omstandigheden te helpen, om maatschappelijk betrokken te blijven.Omdat kinderen ook op school liefde en een toegesneden geduld nodig hebben om zich een positief beeld van de toekomst te vormen zal creativiteit op scholen mijn aandacht vragen.Van de ouders mag verwacht worden nog meer contact met de school te zoeken door regelmatig te informeren naar de schoolprestaties en gedrag van de kinderen. Spijbelen moet eerder aangepakt worden wat betekend dat scholen en leerplichtambtenaren intensiever met elkaar moeten samenwerken.Ouderen -gehandicapten die extra ondersteuning nodig hebben om zich veilig te kunnen verplaatsen in ons stadsdeel zullen door het welzijns-en zorgbeleid op maat worden voorzien. Taalcursussen zullen een adequaat middel blijven om inwoners van het stadsdeel Nederlands te leren praten en laten begrijpen zodat deze bewoners zich kunnen redden in onze samenleving om met elkaar de verantwoordelijkheid te dragen voor een leefbaar stadsdeel.

Ik kan als bestuurder middelen voor de juiste doeleinden laten inzetten. Als politicus krijg je breder aanvullende informatie wat speelt in de buurten en in het stadsdeel algemeen.Onrechtmatige situaties ten opzichte van de burger kunnen direct aangepakt worden in de stadsdeelraad. Als burger kan ik de eerder genoemde onderwerpen moeilijk of niet voor elkaar krijgen. Als u als burger het vermogen heeft via de politiek iets extra te kunnen betekenen voor uw medeburger dan zou ik u willen oproepen u aan te sluiten bij het CDA. Geuzenveld-Slotermeer doe je samen.Ik ben verpleegkundige van beroep, werk als nachtweekend hoofd in 2 verpleeghuizen/revalidatie centra en ben zorgmanager in de thuiszorg. Hobby’s zijn lezen, genieten van mijn gezin, studeren om bij de les te blijven en mijn grootste drijfveer is investeren in de politiek want je kunt veel mensen op weg helpen naar beter.
Yvonne Aramake-Kortram (CDA)

Terug naar politiekelink