Gülseren Eksik (Groen Links)

Gülseren Eksik (Groen Links) Gülseren Eksik (Groen Links)

Mijn naam is Gülseren Eksik en ik ben geboren in Turkije. Ik ben 46 jaar oud en werk in het onderwijs. Ik geef les aan kinderen met een beperking.
Sinds 1992 woon ik in buurt 1. Ik vind dat Geuzenveld-Slotermeer, in vergelijking met andere stadsdelen, een behoorlijk groen stadsdeel is. Dat is wellicht ook de reden dat ik er nog steeds woon. Een wandeling rond de Sloterplas vind ik bijvoorbeeld echt iets fantastisch. Verder spreekt de diversiteit van het stadsdeel mij aan. Het is een afspiegeling van hoe Amsterdam, maar ook Nederland, er nu uitziet. Er wonen hier verschillende bevolkingsgroepen waarvan ik er in de afgelopen jaren vele heb leren kennen. Voor mij als persoon is het in Geuzenveld-Slotermeer precies goed, niet te druk en toch levendig.

Over het algemeen leg ik snel contacten met allerlei mensen. Op die manier kom ik er vrij vlot achter wat er onder de mensen allemaal speelt. Wat mijn problemen zijn, of wat ik als een probleem ervaar, hoeven immers nog niet de problemen van anderen te zijn. Maar wat ik zoal beluister in Geuzenveld-Slotermeer is dat velen het behoud van groen een goede zaak vinden. Stedelijke vernieuwing zien veel mensen eerder als bedreiging dan als vernieuwing. De aanpak van de vernieuwing kan beter en eerlijker, vooral daar waar het gaat over de huidige bewoners. Veel van de plannen zijn al gericht op de gewenste bewoners in de toekomst, maar er wonen nu ook mensen hier en die willen gewoon blijven.
Ik zou er voor willen zorgen dat de bewoners goed geïnformeerd worden, de juiste informatie krijgen en dat ze zich beter kunnen organiseren. Dat ik daarvoor de weg van de politiek heb gekozen vind ik logisch. Een politicus is tegelijkertijd immers ook een burger. Als lokale politici hun volksvertegenwoordigende taak goed doen, bereik je meer. Bovendien zit je als politicus daar waar de besluiten worden genomen. Dat ik daar aan mee kan werken op een positieve wijze is in eerste plaats winst voor de bewoners en uiteindelijk ook voor mijzelf.
Gülseren Eksik

Terug naar politiekelink