Stappen op de Rijpgracht

1 Fan

Nieuwsgierig geworden door bovenstaande kop in ‘Het Parool’ van half juli dit jaar bezocht ik onlangs vegetarisch restaurant ‘Van de Buurt’

Hier zit nu restaurant Van de Buurt Foto: Streetview Google Maps

Het restaurant is gevestigd in de oude fietsenstalling annex rijwielzaak, waar al vanaf 1934 fietsen werden gerepareerd en verkocht. Vlak naast mijn geboortehuis op De Rijpgracht 42, is een entree, het officiële vestigingadres is Gerard Callenburgstraat 1. Voordat het een restaurant werd, was er nog een aantal jaren een schuimrubberwinkel gevestigd. De officiële opening ‘Van de Buuurt’ was op 30 juli 2011 door Martien Kuitenbrouwer, stadsdeelvoorzitter Amsterdam West.

We wilden er wel eens een kijkje nemen en vol verwachting trokken we naar Amsterdam. Samen met mijn jeugdvriendjes Jan en Joop, onze vrouwen en mijn zus Betty werd het een sentimental journey. De fietsrekken waren vervangen door licht gekleurde muren, een prachtige nieuwe tegelvloer en gezellig gevarieerd meubilair, zorgden voor een plezierige sfeer. Hartelijke bediening, deed ons er thuis voelen en het vegetarische eten, lieten we ons smaken, alsof we niet anders gewend zijn. Gerechten van rond de € 10,00 zijn betaalbaar en dat bleek ook, het was bijna vol. Herinneringen, die deze plek met zich meebracht, werden opgehaald. Misschien waren we iets te rumoerig, maar daar scheen niemand last van te hebben. Wie weet ontmoeten we er nog eens andere naar nostalgie zoekende bekenden, de terrassen zijn uitnodigend genoeg. De dorpse sfeer komt er weer helemaal terug.

Kijk voor meer informatie op de website van 'Van de Buurt'