Pantijn Poppentheater viert 35-jarig bestaan

7 Fans

Iedereen is op vrijdag 30 september om 15 uur van harte welkom in De Vlugt - Centrum voor Kunst & Cultuur! - aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125

Jan Klaassen nodigt u uit

Komt dat zien, komt dat horen!

Pantijn Poppentheater viert 35-jarig bestaan en werkt aan de terugkeer
van de Poppenkast op de Dam! Wim Kerkhove van Pantijn Poppentheater is al 35 jaar actief als poppenspeler, waarvan 20 jaar op de Amsterdamse Dam met zijn Jan
Klaassen en Katrijn.

Het programma begint om 15:00 uur met een draaiorgel van Perlee en
eindigt om 19:30 uur met de bezichtiging van het Poppentheateratelier
van Pantijn.

- Om 16:00 uur treedt Poppentheater Alda Loeffen op met 'Alsof de Duvel ermee spult.' Na afloop van de voorstelling is er voor iedereen een bubbeltje of een frisje.
- Om 17:00 uur gaat het programma verder met Peter van Os op zijn accordeon en jubilaris Wim Kerkhove speelt een eeuwenoud verhaal zonder poppenkast: 'Het Huwelijk van Jan Klaassen.'
- Vanaf 18:00 uur is er gelegenheid tot het bezichtigen van het poppentheateratelier waarin informatie (foto's en teksten) over Jan Klaassen, de Poppenkast op de Dam en Pantijn Poppentheater.

Iedereen is van harte welkom!

Na het jubileumfeest gaan Fred Stammeshaus (Projectbureau SPS) en Wim Kerkhove (Pantijn Poppentheater) weer keihard werken aan de terugkeer van de Poppenkast op de Dam. Zij zijn bezig met het formeren van een heel team van poppenspelers, zakenlui, 'gewone' Amsterdammers, Nederlanders, die de kinderen allemaal nog eens willen horen roepen: 'Achter je!' en 'Nog een keer!'

Stichting der Zotheid Wereldwijd – Pantijn Poppentheater
Johan Schippersplantsoen 8-3, 1063 JZ Amsterdam