Broedplaats De Vlugt - Gésine Hackenberg

Gésine Hackenberg Foto: 2011

Annick van Ommeren-Marquer:
Kunst is mijn passie, in allerlei vormen, van glas tot schilderij, van brons tot aquarel. In onze buurt is er te weinig aandacht geweest voor kunst de laatste jaren, daarom ben ik blij dat Broedplaats de Vlugt erbij gekomen is en kunstenaars hun meesterwerken kunnen vertonen. Al jaren maak ik foto’s voor het Geheugen van West, een site die de sociale cohesie wil versterken en allerlei activiteiten in de buurt aandacht wilt geven.
Het lijkt mij erg leuk om iedereen van Broedplaats De Vlugt aandacht te geven. Deze keer is dat Gésine Hackenberg.

Gésine Hackenberg (geboren 1972 in Mainz, Duitsland) is ontwerpster van autonome sieraden en kleine lichaamsgebonden objecten. Haar werk gaat over de (intieme) relatie tot gebruiksvoorwerpen, hun emotionele betekenis en mogelijke plek op het lichaam. Het werk is gebaseerd op ambachtelijke technieken en verschillende materialen die hun eigen verhalen van kostbaarheid en sier vertellen, zoals oud serviesgoed, (edel)metaal en glaswerk. Bij haar werk verwijst ze naar traditionele thema’s en naar het erfgoed van nu, maar ook naar de versmelting van begrippen als sieraden, sierobjecten en gebruiksvoorwerpen.

Big Delft Blue Voorbeeld van werk van Gésine

Gésine Hackenberg volgde 1992 tot 95 een opleiding tot edelsmid in Wiesbaden om vervolgens Schmuck und Gerät (sieraad en design) aan de Fachhochschule in Pforzheim te studeren. In 1998 kwam zij naar Amsterdam: de Gerrit Rietveld Academie. Na haar studies vestigde zij zich in 2001 in Nederland. Het atelier is nu in de mooie broedplaats De Vlugt gehuisvest, een levendige plek met inspirerende creatieve collega’s.

Als sieraadkunstenaar ontving Gésine inmiddels diverse start- en basisstipendia van het Fonds BKVB. Haar werk is te vinden in particuliere collecties maar ook in de diverse musea en galeries in binnen- en buitenland: zoals Het Gemeentemuseum in Den Haag, het Museum of Arts and Design in New York en het Victoria&Albert Museum in London.

Vanaf 2008 is Gésine verbonden als docent van de praktijklessen edelsmeden aan de VAKSCHOOLEDELSMEDEN in Amsterdam. Voor het academiejaar 2011/12 is zij aangesteld als gastdocent aan de MAD Faculty in Hasselt (België).

Gésine Hackenberg
Atelier: Broedplaats De Vlugt

Burgemeester de Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam

Telefoon: 06 135 99 200

Bekijk meer afbeeldingen

Gele Mickey Mouse, aardewerk en zilver  <p>Foto: website <a href="http://www.gesinehackenberg.com">http://www.gesinehackenberg.com</a></p>

Gele Mickey Mouse, aardewerk en zilver