Unieke samenwerking Rabobank en Resto VanHarte

Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

Resto VanHarte is het buurtrestaurant waar mensen elkaar ontmoeten en kennismaken met elkaars cultuur en achtergronden. Als maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk draait Resto VanHarte op giften van donateurs en sponsors. De Rabobank stimuleert graag maatschappelijke initiatieven en wil, als coöperatieve bank, lokaal verbindingen leggen tussen het bedrijfsleven en bewoners om de ontwikkeling van de stad te stimuleren.

Bankiers in de bediening
De Rabobank gaat het Resto in Amsterdam Nieuw-West ondersteunen. Niet alleen met een financiële bijdrage, maar ook met advies en vrijwilligerswerk. Zo gaan medewerkers van de bank zich inzetten om regelmatig een bijzondere Resto-avond te organiseren. Dat kan een bingoavond zijn of een thema-avond met informatie over bijvoorbeeld omgaan met geld. Daarnaast helpen de medewerkers in de keuken en in de bediening. Fred Beekers van Resto VanHarte: “Wij zijn heel blij met de hulp van de Rabobank. Het is fijn om de medewerkers hier op onze Resto-avonden te hebben. In Nieuw-West leven mensen uit meer dan honderdveertig verschillende culturen naast elkaar. Het is belangrijk dat deze wijkbewoners elkaar leren kennen. En het is voor ons en voor de Rabobank belangrijk om de bewoners van Nieuw-West te ontmoeten. Kortom; leer elkaar kennen aan de tafel van Resto Van Harte,” aldus Fred Beekers. Piet Stolp, marktdirecteur van de Rabobank in Nieuw-West vervolgt: “Niets verbindt mensen sterker aan elkaar dan samen de maaltijd te gebruiken om op deze manier een stevig fundament te leggen voor samen leven en samen wonen in dit mooie stadsdeel. Daaraan leveren we als Rabobank graag een bijdrage.”

Kom mee-eten
Iedereen is van harte welkom. Resto VanHarte Amsterdam Nieuw-West is elke maandag en woensdag vanaf 17.30 uur open in de Serre aan de Pieter Calandlaan 258a. Om te reserveren belt u het gratis telefoonnummer 0800-0151 op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur. Reserveren kan vanaf tien dagen van tevoren. Een driegangendiner kost zes of drie euro (met Stadspas). Kinderen tot 12 jaar betalen de helft.

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte is het gezellige buurtrestaurant voor jong en oud. Bij Resto VanHarte staat een lekkere, gezonde maaltijd op het menu voor weinig geld. Tegelijkertijd kun je bijpraten met buurtgenoten en ontmoet je allerlei mensen uit de wijk. Regelmatig schuift er een buurtprofessional aan, zoals de wijkagent, en geven wijkorganisaties uitleg. Ook worden er speciale thema-avonden georganiseerd. Resto VanHarte biedt vrijwilligers en stagiairs kansen om aan het werk te gaan. Samen met de donateurs vormen zij de drijvende kracht achter Resto VanHarte. Dankzij hun hulp en de steun van bedrijven en de overheid kan Resto VanHarte jaarlijks meer dan 85.000 maaltijden op tafel zetten.