Geuzenveld in een nostalgische terugblik

Verteller: Kees de Vries

Een prachtige muzikale ode met mooie oude foto's en treffende teksten.

Begin van het filmpje op YouTube

Via onze Facebook-pagina zette Kees de Vries een link van YouTube op het prikbord:

"Een filmpje op YouTube gevonden - nog wel wat bekende plekjes gezien van vroeger. Geniet hier maar van: filmpje over Geuzenveld "
Kees de Vries

De moeite waard om te bekijken!
Een produktie van StudioBoB, tekst en muziek Robbie Berndsen

janna meijer

Re: Re: heel leuk

Ellen:
janna Meijer-Evers:Ik denk dat ik de eerste bewoner was van Geuzeveld, wij woonde in de keten en waren verantwoordelijk voor de heipalen die op Geuzeveld werden klaar gestoomd en geheid.Fijne tijd gehad in dat moeras en drijfzand maar wel enzaam.Zo helemaal in je eentje naar school door dat zand naar de Burg.deVlugtlaan.Het bedrijf die verantwoordelijk was voor de heipalen was mijn oom Joop Niemans.Ook Haitsma heide er palen.Ik was toen 7 jaar tot mijn elfde.Mooi filmpje leuk om te bewaren.
Hoi Janna,
Wie ben jij dan als Joop Niemans je oom was?
Hij is nl. mijn vader.

Mijn vader was jan van soelen.

Ellen

Re: heel leuk

janna Meijer-Evers:
Mooi filmpje leuk om te bewaren.

Hoi Janna,

Okko Steensma

Reactie op:heel leuk

Beste Janna,

Hadden die keten toevallig iets te maken met de Rijnlandse betonfabriek. Op de website (beeldbank) van het Gemeentearchief van Amsterdam zie je daar namelijk foto's van en ook van het vervaardigen van betonpalen. Je ziet dat dit inderdaad nog in een onontgonnen gebied gebeurt. Zie de beeldbank van het Gemeentearchief Amsterdam en zoek op Geuzenveld. Al vrijwel in het begin zie je diverse foto's van keten en palen en natuurlijk het treintje wat er reed.

janna Meijer-Evers

heel leuk

willem van 't wout

filmpje over Geuzenveld

Nol en Rob Berndsen konden goed voetballen en Rob heeft klaarblijkelijk ook andere kwaliteiten. Mooi filmpje.

Okko Steensma

reactie op nostalgische terugblik

Geweldig dit filmpje. Het eerste beeld al (zie boven is) is heel erg herkenbaar en brengt nostalgische gevoelens bij mij boven.
Als bijlage voeg ik een foto toe die hier mooi bij aansluit. De foto is genomen in 1956 op het moment dat de Bakamabuurt (toen bij velen niet bekend als Bakemabuurt) in volle aanbouw was. Op de achtergrond links, achter de dijk, zie je de portaalkraan bij de in aanbouw zijnde galerijflat van de Dirk Sonoystraat staan en op de achtergrond rechts staat de portaalkraan bij de in aanbouw zijnde maisonnettes van de Sam van Houtenstraat.

Geuzenveld in aanbouw 1956  <p>Op de achtergrond links, achter de dijk, zie je de portaalkraan bij de in aanbouw zijnde galerijflat van de Dirk Sonoystraat staan en op de achtergrond rechts staat de portaalkraan bij de in aanbouw zijnde maisonnettes van de Sam van Houtenstraat.<br />
Op de voorgrond zie je de heipalen van de Hans Onversaagdstraat en net daarachter, voor de dijk, de heipalen van de Nicolaas Ruychavenstraat.</p>

Geuzenveld in aanbouw 1956