Bezig bijtje wil in huizen ronddarren

Nicolle zit in het 2e jaar van het HAVO. Dat op zich is al een ‘drukke baan’.

Nicolle Vredevoort a Een vrolijke bezige bij

Druk, druk, druk heeft Nicolle Vredevoort het. Ze is leerlinge van het Caland lyceum en zit in het 2e jaar van het HAVO. Dat op zich is al een ‘drukke baan’ maar Nicolle heeft ook nog tijd voor haar hobby’s. En dat zijn er nogal wat.
Deze sportieve meid heeft jarenlang op hoog niveau aan ritmisch gymnastiek gedaan. Nu rijdt ze paard en stuurt ze, als een volleerde amazone, de viervoeters door de bak.
Nicolle ontwerpt en maakt sieraden. Met haar eigen bijous lijn verdient deze veertien jarige scholiere een zakcentje bij.
Haar creativiteit uit zich ook in schilderijen. En met twee van haar gedichten nam ze onlangs deel in de categorie literatuur tijdens het door haar school georganiseerde open podium. “Dat waren de mooiste gedichten die ik ooit gemaakt had." Ze won er prompt de eerste prijs mee.

Hier stopt de creativiteit van deze bezige bij niet. Komende zomer speelt Nicolle een dansrol in een musical. Ze volgt al enige tijd lessen in zang, drama en dans aan de musicalschool. De school organiseert dit evenement zodat belangstellende familieleden, maar ook de talentenjagers van bijvoorbeeld Joop van den Ende, kunnen zien wat de sterren in spé in huis hebben.
Wat ze later worden wil? “Binnenhuisarchitect! Ze maakt schetsen van hoe ze huizen in wil richten en haar eigen kamer is al verschillende keren van inrichting veranderd. Soms jeuken haar handen als ze bij mensen de kamer in stapt. “Hoe kan je dat in je huis laten? Dat had ik zo neergezet of dat had ik een andere kleur gegeven." Op verzoek deelt ze haar ideeën, vooralsnog alleen met haar familie.
“Musicalster worden is leuk, maar met binnenhuisarchitectuur kan je een carrière opbouwen. En je kunt altijd hobby’s hebben, toch"

Gepubliceerd: 27 maart 2006