Finale Verhalen- en fotowedstrijd van Amsterdam Nieuw West

Met de Finale op 28 april tijdens groot evenement aan Sloterplas, in Café Oostoever.

De Westerpost organiseert in samenwerking met Het Geheugen van West de eerste verhalen —en fotowedstrijd van de Westelijke Tuinsteden.

De inzendingstermijn is inmiddels voorbij.

Voorbeeld fotowedstrijd Een plek met een verhaal?

Nu de stedelijke vernieuwing in de stadsdelen rond de Sloterplas in alle hevigheid is losgebarsten, is het tijd om het bijzondere en roemruchte verleden van dit unieke stukje Amsterdam stevig te verankeren in het collectieve bewustzijn. Al die verhalen en beelden van al die mensen uit Nieuw West vragen er om, nee eisen gehoord en gezien te worden. Daarom deze wedstrijd.

Verhalen
Wij nodigenden iedereen uit te graven en te wroeten in zijn of haar verleden in respectievelijk Slotermeer, Bos en Lommer, Geuzenveld, Overtoomse Veld, Slotervaart en Osdorp. Dat leverde verhalen op over mooie, droevige, herkenbare, vervlogen, grappige, verbazingwekkende en unieke herinneringen.

Foto’s
Hetzelfde gold voor al die prachtige oude foto's die in schoenendozen op zolders liggen weg te kwijnen, wachtend om gezien te worden. Wij waren op zoek naar die foto's!

Meedoen kan niet meer,maar u kunt uw verhalen blijven insturen!
Schrijf een verhaal van maximaal 300 woorden over een bijzondere herinnering aan het leven en/of stuur één of meerdere foto's in over een bijzondere herinnering aan Amsterdam Nieuw West.

De winnende verhalen van de wedstrijd worden op 28 april tijdens het evenement ‘Sloterplas: Koninklijk Verlicht’ voorgedragen door de bekende Westelijke Tuinstedeling Henk Spaan.

Stuur uw foto's en verhalen naar:
Stichting de Brug