West Side Stories op TV

Verteller: Ester Gould
Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

Enkele jaren geleden verhuisde Heddy Honigmann van het centrum van Amsterdam naar Nieuw-West, een van de landelijke symbolen van het “multiculturele drama”. De buurt die zij aantrof, leek in weinig op het beeld dat zij uit de media had gekregen.

In West Side Stories reist zij niet over de wereld, zoals in zoveel van haar vermaarde documentaires. Ze blijft dichter bij huis dan ooit: ze vertelt het verhaal van haar buurtgenoten. In een tijd waarin vaak de nadruk wordt gelegd op de verdeeldheid in Nederland – moslim versus niet-moslim, arm versus rijk, links versus rechts – zoekt zij naar mensen die de clichés overstijgen en een ander beeld van Nederland laten zien.

Haar vier documentaires zijn op zaterdag 3, 10, 17 en 24 december 2011, om 15.00 uur op Nederland 2 te zien.
De herhalingen zijn op vrijdag 9, 16, 23 en 30 december om 10.25 uur.