Canongesprek in het Stadsarchief

Auteur: Stadsarchief
1 Fan

Zondag 18 december: persoonlijke verhalen uit Amsterdam Nieuw-West, met Henk Spaan, journalist en programmamaker.

Stadsarchief gemeente Amsterdam

Canongesprekken in het Stadsarchief Amsterdam
Vijzelstraat 32, Amsterdam (gebouw De Bazel)

Elke eerste en derde zondag van de maand om 15.00 uur zijn er in de vorm van Canongesprekken boeiende interviews plaats met spraakmakende gasten over onderwerpen uit de Amsterdamse geschiedenis.
De toegang is gratis

Zondag 18 december, 15.00 uur
Persoonlijke verhalen uit Amsterdam Nieuw-West, met Henk Spaan. De bekende journalist en programmamaker groeide op in Amsterdam Nieuw-West. Het gezin Spaan behoorde in 1954 tot de pioniers in de destijds nieuwe wijk Slotermeer. Henk Spaan kent het stadsdeel Nieuw-West heel goed en kan aan de hand van zijn eigen herinneringen boeiend over de geschiedenis van deze buurt vertellen: de Sloterplas, het spelen op de dijk, de rol van lijn 13 als verbinding naar het centrum en zijn eerste schreden op het voetbalveld.
Het gesprek sluit uitstekend aan bij de tentoonstelling Amsterdam Nieuw–West ’50-’60 in het Stadsarchief.

Het Geheugen van West is er ook bij
En het Geheugen van West is zondag ook aanwezig. Onze voorzitter - Joke Hilverda - vertelt in het kort iets over onze website/stichting en elke bezoeker krijgt gratis ons boekje met verhalen.