Van Cuypers tot Koolhaas

Cursus architectuurgeschiedenis: een historisch overzicht van de moderne Nederlandse Architectuur. In tien bijeenkomsten voert kunsthistoricus Geert van Boxtel u langs de belangrijkste Nederlandse architecten van eind 1900 tot nu.

Dertien Nederlandse projecten horen tot de internationale top van mooiste gebouwen en wereldwijd staan staaltjes van Nederlandse architectuur in tijdschriften. NRC-architectuurcriticus Hulsman stelt: "Hier is te zien wat elders nog moet komen."

Twee series van vijf bijeenkomsten
In de eerste vijf bijeenkomsten leert u alles over de neogotiek en neoclassicisme, stijlen van het eind van de 19e eeuw van architecten als Cuypers, Berlage en De Klerk, tot aan het functionalisme van het Nieuwe Bouwen van Staal, Rietveld, Van Eesteren en Duiker, die de stijl van de vijftiger jaren belichamen.

De volgende vijf bijeenkomsten staan in het teken van de laat-moderne ontwerpen als de ontwerpen van Van Eyck, Blom en Herzberger tot aan postmoderne ontwerpen van architecten als Van der Pol, Soeters en Koolhaas, die hedendaagse gebouwen ontwierpen.

Wanneer
Eerste vijf bijeenkomsten zijn op donderdagavond om 19.30u op 12, 19 en 26 januari, 2 en 9 februari 2012
Tweede vijf bijeenkomsten zijn op donderdagavond om 19.30u op 15, 22 en 29 maart, 5 en 12 april 2012.

Aanvullend en facultatief is er op zaterdag 18 februari 2012 een architectuurwandeling. Voor hen die beide reeksen volgen is deze wandeling kosteloos, voor anderen € 10,00

Kosten voor een reeks van 5 bijeenkomsten: € 59,50 (incl. koffie/thee, btw)
Aanmelden op: cursus@vaneesterenmuseum.nl, zie ook http://www.vaneesterenmuseum.nl

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en betalingsverzoek. Uw inschrijving is definitief wanneer de betaling bij ons binnen is.
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 30

Plaats: Van Eesterenmuseum, Burgemeester De Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam